Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan mahkemeye gönderilen yazıda 12 Haziran 2007 (Ümraniye bombalarının bulunması) tarihinden önce Ergenekon örgütüyle ilişkili herhangi bir suç bilgisine rastlanmaması haberini manşetine taşıdı. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin manşet haberleri...

Yayınlanma: 24.01.2009 - 08:47
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Emniyet’in haberi yok


Şaşırtan yazı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan mahkemeye gönderilen yazıda 12 Haziran 2007 (Ümraniye bombalarının bulunması) tarihinden önce Ergenekon örgütüyle ilişkili herhangi bir suç bilgisine rastlanmadığı belirtildi. Tuncay Güney’le 2001 yılında yapılan mülakatın da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaşmadığı kaydedildi.

Tolon’a sevk “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne sevk edildi. Tolon, yaşamsal tehlikesi bulunan rahatsızlığı nedeniyle 20 kilo kaybetmişti. Tolon’u avukatı Sezer, “Teşhis ve tedavinin GATA’da düzenlenmesi için tedavi altına alındı” diye konuştu.

 

HÜRRİYET

Densiz kurt

Tiyatrocu Atilla Olgaç, " Kıbrıs'ta elleri bağlı bir Rum askerini başından vurdum, 9 kişiyi daha öldürdüm" diyince ortalık karıştı. Olgaç, "O senaryoydu. Uydurdum" diyerek çark etti.

 

MİLLİYET

Kılıçdaroğlu'ndan Topbaş'a gözdağı


Açtığı dosyalarla AKP'de önemli istifalara neden olan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olduğu gün en büyük rakibi AKP'li Kadir Topbaş'la ilgili olarak "yeni bir ortam olduğu zaman dosyalarını açacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Elinizde yeni belgeler var mı? sorusuna da, "Evet. İstanbul çok bereketli bir alan" yanıtını verdi.



RADİKAL

Durmak yok, kesmeye devam


Gaziantep'te seçilecek kişi, kendisine ceza yazmalı; çünkü teşkilat caddede üç kurban kesti. Not: Tahsis edilen yerler dışında hayvan kesmek, sokağa ya da kamusal alana atık bırakmak 59 YTL ceza gerektiriyor. 'Dini amaçlı kurban kesim kurallarına uymayanlar'ın cezası 1645 YTL.

 

AKŞAM

Şahane komplo

HYP Lideri Yaşar Nuri Öztürk'le ilişkisi olduğu iddia edilen eski danışmanı Şahane Müftüoğlu'nun başı dertte. Müftüoğlu, Hoca'nın eşi Canan Hanım'ın telefonunu porno sitelere kaydettirmekle suçlanıyoru.

 

 

POSTA

Bir konuştu ortalık karıştı

Tiyatrocu Atilla Olgaç "1974'te savaş sırasında Kıbrıs'ta vatani görevimi yaparken 19 yaşındaki esir Rum askerini alnından vurup öldürdüm" demişti. Bu itiraf Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'da bomba etkisi yarattı. Atilla Olgaç dün çark etti: Anlattıklarım gerçek değil senaryo!

 

VATAN

Zirvede 'Hamas' farkı


Erdoğan, Filistin'deki iç çekişmede açıkça Hamas'ı desteklerken Gül, çözüm için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı işaret etti.


BİRGÜN

Nihayet susurluk Ergenekon'da...

Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş ile TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı Susurluk raporuda Ergenekon dava dosyasına eklendi.

 

SABAH

O çocuklar yürüdü

Ağrı'da yüksek gerilim hattından kol ve bacaklarını kaybeden Mehmet, geçici protezle ilk adımı attı. Barış da sırada
 

 

TERCÜMAN

O silahlar açıklansın

Tuğgeneral Metin Gürak, Yarbay Dönmez'in evinde bulunan silahlarla ilgili olarak " Bu konuya çok önem veriyor, soruşturmanın netleşmesini istiyoruz" dedi.

 

YENİ ŞAFAK

O adam değilim emrinde çalıştım

Ergenekon tutuklusu Veli Küçük, kendisinden söz ederken 'O adamı tanımıyorum' diyen Karadayı Paşa'ya sitem dolu bir mektup yazdı.


 

ZAMAN

Ergenkon'da iddianameler de dalga dalga gelecek


Ergenkon soruşturması, cephanelikler ve suikast timleriye yeni bir boyut kazandı. 2007'de başlayan operasyonlar gibi iddianameler de birbiriardına gelecek. Uygulamayla, tutukluların bhir an önce hakim karşısına çıkarılması hedeflenirken Silivri'de devam eden 86 sanıklı davanın ek iddianamesi de tamamlanmak üzere.
 



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon