Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, soruşturmadan el çektirilerek "görevi kötüye kullanma ve sahtecilik" suçlamasıyla yargılanan 3 savcının Yargıtay'da oyçokluğuyla aklanmasını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 17.11.2012 - 07:28
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Çamur tutmadı

Soruşturmadan el çektirilerek “görevi kötüye kullanma ve sahtecilik” suçlamasıyla yargılanan 3 savcı Yargıtay’da oyçokluğuyla aklandı. Savcı Türkaslan, “Bu dava tarihe geçecek. Suçlu olmadığım için beraat ettiğime sevinmedim” dedi. Savcı Yaren de “Adalet Bakanlığı ve HSYK’nin kurgusunun” ortaya çıktığını savundu.


HÜRRİYET

Demokraside açlık grevi yok

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, BDP'li milletvekillerinin de katıldıkları açlık grevlerini eleştiren açıklamalarda bulundu.

 

MİLLİYET

Darbe arşivleri yok edilsin

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu henüz taslak halinde olan raporunda, darbe dönemlerinde yapılan fişlemelerle ilgili tüm kayıtların silinmesini talep etti.

 

VATAN

Sığınağa kaçtı

Hamas, Gazze'ye yağan İsrail bombalarına karşılık tarihte ilk kez Tel Aviv ve Kudüs'e füze attı. Sirenler çalınca Başbakan Netanyahu bile sığınağa kaçırıldı.

 

RADİKAL

Zana'nın kaygısı

Radikal yazarı Baskın Oran, açlık grevindeki bağımsız milletvekili Leyla Zana'yı ziyaret etti. Temel kaygılarını anlatan Leyla Zana, "Amacımız ölüm değil, olayı çatışmadan alıp demokrasi zeminine çekmek" dedi.

 

AKŞAM

Gizli tanığa duble bütçe

Mahkemelerde teknotanık dönemi... Adalet Bakanlığı, gizli tanık dinleme programını da kapsayan bilişim projesi bütçesini ikiye katladı. 69 milyonluk kalem 163 milyona yükseldi.

 

SÖZCÜ

Halktan fakirler için toplanan paraları metreslerine yedirdiler

Soruşturma iktidara yakın kişilere uzanınca görevden alınıp "sahtecilik"ten yargılanan savcıların davasına bu sözler damga vurdu.

 

AYDINLIK

Sedat Peker Tayyip'i ziyaret etmiş

Ergenekon'da ifade veren Zahit Engin, Sedat Peker'in Başbakan Erdoğan'ı cezaevinde ziyaret ettiğini söyledi.

 

HABERTÜRK

Kardeşlerimizin yanındayız

"2008'de de 1500 Gazzeli şehit düşmüştü, kardeşlerimin yanındayım" diyen Erdoğan, Obama ve Putin'i aradı: "İsrail'in vahşice saldırısı durdurulmalıdır".


SABAH

Balyoz'a 1500 sayfa gerekçe

324 sanığın "Darbeye Teşebbüs"ten çeşitli cezalar aldığı asrın davasının 4 hakimi, hummalı bir çalışmayla yazdıkları gerekçeli kararda sona geldi.

 

POSTA

Acı odaya sığmadı

'Erzurum Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin duvarları Erzurumlu şehitlerin fotoğraflarıyla öylesine doldu ki şehrin teröre verdiği 506'ıncı şehit Uzman Çavuş Kürşat Güneş'e yer kalmadı!

 

BİRGÜN

Dersim'de fişleme neyin hazırlığı?

Dersim'de yaşanan 1938 katliamına ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken, AKP hükümetinin atadığı Hozat Kaymakamının halkı yediden yetmişe fişlediği ortaya çıktı. Dersim'li yurttaşlar, siyasi görüşmelerinden mezheplerine kadar kaydedilmiş, fotoğrafları ile kartlara basılmış.

 

YENİ ŞAFAK

Sığınağa kaçtı

İsrail, Gazze'yi günlerdir bombalamasına rağmen beklemediği bir direnişle karşılaşınca panikledi. Hamas'ın füzeleri, ülkeyi alarm durumuna geçirirken, İsrail hükümetini de zor durumda bıraktı. Netanyahu sığınağa taşındı, bakanı ise füzeden can havliyle kaçtı. Acziyeti gözler önüne seren iki gelişme, İsrail'deki korkunun simgesi oldu.


ZAMAN

Serap'ın katilleri de açlık grevinde

İstanbul'da belediye otobüsüne molotof bombası atarak 17 yaşındaki lise öğrencisi Serah Eser'in ölümüne sebep olan Salman Akpınar ve Hamit Aksan'ın açlık grevi yaptıkları ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler