Gazetelerde Bugün

İstanbul’un akciğerini yok edecek 3. havalimanı için kıran kırana yarış yapıldı. ‘Nükleer’ imza atıldı. Haber, ''Katliam projeleri'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 04.05.2013 - 06:34
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Katliam projeleri


İstanbul’a yapılacak 3’üncü havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon Avro artı KDV ile Limak-Cengiz-Mapa-Kalyon ortak girişim grubu kazandı. Türkiye tarihinin en büyük ihalesi büyük rekabete sahne oldu. Yeni havalimanının yapılacağı 7 bin 650 hektarın 6172 hektarı orman. ÇED raporuna göre toplam 2 milyon 513 bin 341 ağaçtan 657 bin 950’si kesilecek. Bölgedeki sulak alanlar ve canlı yaşamı yok olacak.



HÜRRİYET

Yaşayan şehit

Emekli Astsubay Murat Caner, 1997'de Zap kampına operasyona giderken PKK pususunda yanındaki iki asker şehit düştü. Kendisi tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Şimdi okullarda barışı destekleyen konferanslar veriyor.



MİLLİYET

Yatırım rekoru


Yatırımda Cumhuriyet tarihinin rekoru dün kırıldı. 3. havalimanı ve Sinop'taki nükleer santral için Hazine'ye tam 69 milyar dolarlık kaynak sağlandı.



VATAN

Çılgın Türkler


5 Türk işadamı İstanbul'a üçüncü havalimanı ihalesine yabancı ortak almadan girdi., 26 milyar euro gibi inanılmaz bir teklifle ipi göğüsledi.



RADİKAL

Uçtu uçtu


Yapımı tartışmalara neden olan İstanbul'un 3. havaalanının ihalesinde bir rekora imza atıldı. İhaleyi kazanan Limak-Cengiz-Mapa-Kalyon ortaklığı 22 milyar 152 milyon euroyla Türkiye tarihinin en yüksek teklifini verdi.



AKŞAM

BDP'nin baraj sorunu kalmadı


AKŞAM, çekilmenin başlayacağı 8 Mayıs öncesi, sürecin siyasete nasıl yansıdığı araştırdı. Türkiye'nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketleri, seçmenin ve partilerin son durumunu anlattı. İlk önemli tespitler A&G Araştırma Şirketi'nin sahibi Adil Gür'den: BDP oylarını kalıcı olarak artırdı, AKP'de kayıp, MHP'de yükseliş var.



SÖZCÜ

Açılım gazı!


İktidarın, Apo açılımını halka kabul ettirmek için yaptıkları, vicdanları sızlatıyor...T.C.'yi, Türklüğü ve Atatürk'ü siliyorlar. Türk Bayrağı'nı neredeyse suç aleti ilan ettiler. Sözde akil insanlarla halkı kandırmaya çalışıyorlar.



HABERTÜRK

26+10 milyar euro


Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi yapıldı. Ankaralı 5'li konsorsiyum, inşaatı 10 milyar Euro'ya mal olacak İstanbul'un yeni havalimanını 25 yıl işletmek için KDV'siyle 26 milyar Euro ödeyecek.



SABAH

İki müthiş ihale


İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının 25 yıllık işletmesi için Cumhuriyet tarihinin en yüksek bedeli ödendi. Başbakan Erdoğan: Sinop nükleer santralı için Japonya ile 22 milyar dolarlık yatırım üzerinde anlaştık.



POSTA

O baktı biz yandık


Şanlıurfa Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye pasoportsuz girmek isteyen silahlı Suriyelilerle Türk güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, 26 yaşındaki polis Ferhat Avcı şehit olmuştu. Şehit polis için dün Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören yapıldı.



BİR GÜN

Cuma'ya gittik derse döneceğiz


Gabze Belediyesi, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 10 okulun öğrencilerini toplayıp Cuma Namazı'na götürdü. Fatih Sultan Mehmet'i anma gerekçesiyle öğrenciler gıyabi cenaze namazı kılıp, Kuran dinledi, dua etti.



YENİ ŞAFAK

Türkiye havalandı


Siyasi istikrar ve çözüm süreciyle cazibesi artan Türkiye, ekonomideki rekorları taçlandırdı. 5 yerli firma, 3. havalimanın için 26 milyar Euro'yu gözden çıkardı. İhale rekorunun kırıldığı saatlerde, Ankara, 21 milyar dolarlık nükleer santral anlaşmasına imza attı.



ZAMAN

Havalimanı ihalesi rekora uçtu


İstanbul’un Avrupa yakasında yapılacak 3. havalimanı ihalesi, kıyasıya çekişmeye sahne oldu. Türkiye tarihinin en büyük ihalesini 22,1 milyar Euro’yla Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 25 yıllık kira bedelinin KDV’siyle birlikte 30 milyar Euro’yu aştığını söyledi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler