Gazetelerde Bugün

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Direnişi'nde 5 kişinin yaşamını yitirmesinden, en az 11 kişinin gözünü kaybetmesinden, binlerce kişinin yaralanmasından sonra kural dışılıkları önlemeye yönelik bir genelge yayımladı. Ayrıntılar, Cumhuriyet'te.

Yayınlanma: 24.07.2013 - 06:34
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Onca acıdan sonra

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Direnişi’nde 5 kişinin yaşamını yitirmesinden, en az 11 kişinin gözünü kaybetmesinden, binlerce kişinin yaralanmasından sonra kural dışılıkları önlemeye yönelik bir genelge yayımladı. Güler polisin sopa, pala gibi malzemelerle eylemcilere saldıranları engellemesini ve adli makamlara teslim etmesini istedi.

 

HÜRRİYET

Benimle de barışın

Öcalan'la görüştüğü için Türkiye'ye girişi yasaklanan Midilli Belediye Başkanı Vounatsos, 'çözüm sürecinde kendisiyle de barışılmasını umuyor.


MİLLİYET

Sistem kurbanı

İlik bulunamadığı için ölen lösemi hastası Efe'nin faili belli: Maddi kaynak yetersizliği bürokratik engeller ve personel eksikliği.


VATAN

Kaçak yolcu skandalı

Delta'nın İstanbul-New York seferine kaçak binen Türk yolcu tuvalete saklandı. Son anda fark edildi, uçak pist başından döndü.

 

RADİKAL

Evet, ben ateş ettim

Hakkari'de 1995'te çoban Nezir Tekçi'yi infaz eden askerler, o günü anlattı. Talimatla ifadesi alınan Hakan Gündüz, "Gösterdiği mağara boş çıkınca 50 kişiye infaz ettirildi" dedi. Veysel Kara, "Atış emri verildi, ben de ateş ettim" diye konuştu.


AKŞAM

Barzani'den PYD'ye uyarı

Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki Kürt grup ve parti temsilcilerini Erbil kentinde toplayan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, Suriye sınırında ÖSO ile çatışan PYD'ye üstü kapalı mesaj verdi: Yeni dönemde en güçlü silah diyalog, barış ve demokratik yöntemlerdir.

 

SÖZCÜ

Önce böyle atıyor sonra da yutuyor

Başbakan Erdoğan, Gezi olayları başladığında "Bu işin arkasında faiz lobisi var. Hedeflerine ulaşamayacaklar" diyerek meydan okumuştu. Sonra da, faizleri nasıl düşürdüğünü anlatıp övünmüştü. Ancak bu sözlerini çabucak unuttu.

 

AYDINLIK

İzler Balyoz Timi'ni gösteriyor

Ali İsmail Korkmaz cinayetinde şüpheli S.K.'yı tutuklayan mahkeme Aydınlık'ın ortaya çıkardığı Emniyet'in Balyoz Timi'ni işaret etti.

 

HABERTÜRK

Demokrasiye son rötuş

Başbakanlık'taki demokrasi zirvesinden reform paketi çıktı: Büyükşehirlerde 5'er vekillik daraltılmış bölgeler oluşturulacak, yerleşim yerlerine Kürtçe isim konulabilecek, kamuda kıyafet serbestisi olacak.

 

SABAH

Bir parmakla iki üniversite

Hastalıktan kol ve bacak kasları eriyen Hatice Özkan, tek ayak parmağıyla bilgisayar kullanıp 2 üniversitede okuyor.

 

POSTA

Kendisi 81 yaşında karısı 49 yaşında sevgilisi 22 yaşında

49 yaşındaki Feryal Gülman, 81 yaşındaki eşi Kemal Gülman'ın kendisini 22 yaşındaki Tuluğ Bolverdi ile aldattığını iddia edip boşanma davası açtı.

 

BİRGÜN

AKP girmiş bostana

AKP, Yedikule'yi de ranta açmaya çalışırken Yedikule Bostanları'nda araştırma yapan tarihçi Aleksandar Şopov'la bostanların tarihini konuşmak istedik. Bostanlarla birlikte önemli tarihsel verilerin de yok olacağını söyleyen Şopov, söyleşimiz sırasında sözlü saldırıya uğradı.

 

YENİ ŞAFAK

Başörtülü memura vize

Danıştay'ın iki yıl önce, memurluktan çıkarılan başörtülü öğretmen Melek Yılmaz'ın davasında tarihi bir karara imza attığı ortaya çıktı. "Başörtüsü ceza gerekçesi olamaz" diyen 12. Daire, tazminata hükmetti. Karar kesinleşti.

 

ZAMAN

13 bin kadın, babasının maaşı için hileli boşandı

Ölen anne ve babalarının maaşını alabilmek için eşinden anlaşmalı boşanan kadınlar, SGK'nın başını ağrıtmaya devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler