Gazetelerde Bugün

Eskişehir’deki sopalı saldırının tanığı S.B.Y, vahşeti tüm ayrıntılarıyla anlattı. Haber ''İşte Ali'nin katilleri'' başlığyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 31.07.2013 - 06:40
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

İşte Ali’nin katilleri


Eskişehir’deki Gezi Direnişi sırasında Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesiyle ilgili ifade veren tanık S.B.Y, Korkmaz’a kimlerin, nasıl saldırdığını, polis ve sivillerden oluşan gruptakilerin eşkâllerine kadar tek tek anlattı. Polislerden birinin, elinde budaklı sopa olan bir sivile “Başımıza iş açacaksın sakin ol” dediğini söyledi. Polisleri ve yanlarındaki sivilleri boyundan kilosuna, vücut yapısından saç rengine kadar tarif eden S.B.Y, ekibin sopa ve coplarla Korkmaz’ı dövmeye başladığını, yere düşünce yüzüne tekme gelen Korkmaz’ın başını kaldırıma çarpıp bayıldığını söyledi. Tanık, kendine gelen Korkmaz’ın yeniden dövüldüğünü belirtti.


HÜRRİYET

Barut kokuyor

Şanlıurfa Ceylanpınar sınırındaki Suriye'nin Resulayn ilçesinde elektiriklerin 19.00'da kesilmesiyle birlikte sabah akadar silah sesleri yükseliyor, ilçeyi adeta barut kokusu sarıyor.


MİLLİYET

Sokağı boşalt serbest kal


Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'yle görüşen AB Temsilcisi Ashton'un ''Darbe karşıtı gösteriler biterse serbest kalacaksın'' dediği öne sürüldü


VATAN

'Çaresiz kaldım'


Oyuncak tabancayla banka soydu. Yakalandı, 7 yıl hapis cezası aldı. 'Oğlumun tedavisi için yaptım' dedi, serbest kaldı. O baba anlattı.


RADİKAL

N'aptın Radikal


Radikal, bir süredir bazı Beşiktaş taraftarlarının tepkisine ve küfürlerine maruz kalıyor. Gazetemizin bu ve benzer konulardaki duruşunu bir kez daha ortaya koymakta fayda var.


AKŞAM

Hollywood-ADD ortak yapımı


The Times'ta yayımlanan ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren ilana imza atan Türk yapımcı Fuad Kavur, ''İlan için herkesi bir araya getiren ben oldum ama hiç kimseye imza için baskı yapmadım. İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), ilanın yayınlanması için Times gazetesine fiilen para verdi'' dedi.


SÖZCÜ

İşte AKP demokrasisi


Direnen üniversiteliye burs yok. Kredi Yurtlar Kurumu, Gezi eylemlerine katılan öğrencilerden bu yolla intikam alacak. Tayyip'i sevmeyenlere bilet yok. 'Tayyip'i protesto etmeme şartı''nı kabul eden Beşiktaşlı, kombine bilet alabilecek. Hamile kadına hakarete ceza yok. RTÜK'e göre; ''Hamilenin sokağa çıkması terbiyesizlik'' sözü fikir özgürlüğüymüş. Kürdistan'a izin var, Paşa'ya yok. Hakkari'de çocuklara Kürdistan ismi verilebiliyor. Ankara'da ise Paşa ismi yasak.


HABERTÜRK

TDK sözlüğünde argo bolluğu


Türk Dil Kurumu'nun internetteki hizmeti 'GÜncel Türkçe Sözlük' güncellendi. Sözlükte, sözcüklerin 'argo' karşılıkları da yer alıyor


SABAH

Gizli vurguna yargıdan tokat

Hastanenin, anlaşmasız doktor uyanıklığına 'dur'. 17 bin TL fatura çıkınca yargıya gitti. İzmir'de SGK ile anlaşmalı özel hastanede beyin ameliyatı olan Ahmet Erpek'e ''doktorun SGK ,ile anlaşması yok'' denilerek 17 bin TL'lik fatura çıkarıldı. Parayı ödeyen Erpek'in avukat kızı Ömrüye Erpek mahkemeye gitti.


POSTA

Acı sürpriz


Hakkari Şemdinli'de askerliğini yapan Er Muhammed Özdemir terhis oldu. Sürpriz yapmak için ailesine birkaç gün sonra tezkere alacağını söyledi. Uçakla Samsun'a gelen Muhammed'i Tokat Erbaa'daki evlerine götürmek üzere arkadaşları Ahmet Alıcı ve Muhammet Naci alanda karşıladı.  Ahmet Alıcı'Nın kullandığı araç kaza yaptı. Muhammed öldü, iki arkadaşı yaralandı. Muhammed dün Erbaa'da askeri törenle toprağa verildi. Baba Ahmet Özdemir ''Oğlumu salı beklerken pazartesi cenazesi geldi'' diye ağladı.


BİRGÜN

Kredi talebiniz ileri demokrasiye takılmıştır!


Kredi Yurtlar Kurumu, öğrenim kredisi verilmeyecek öğrenciler listesine 'direnen ve slogan atanları' ekledi. İfade özgürlüğünü kullanları parayla tehdit eden kararda, 'resim yapmak ve yazı yazmak' dahi kredinin reddine gerekçe sayıldı.


YENİ ŞAFAK

Yok öyle yağma


Türkiye'nin Somali'deki varlığından rahatsız olan İngilizler yardım kuruluşlarına baskı yapmaya başladı. STK'lara, ''Siz yardım getirin. Biz dağıtırız'' deniliyor. Mogadişu'ya ayak basan Türkler de havalimanında İngilizlerin talimatıyla fişleniyor.


ZAMAN

Merdivenaltı sanal eğitim furyası


Dershanelerin kapatılacağı spekülasyonlarıyla birlikte ‘interaktif yayın dolandırıcıları’ türedi. Başbakanlık Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nden aradıklarını söyleyen dolandırıcılar,  “Torba yasa ile dershaneler kapatıldı.” diyerek öğrencileri sitelerine üye yapıyor. Bu sitelerin 5 bin liraya pazarladığı dersleri birçok deshane öğrencilerine bedava veriyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler