Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, "Tek adam" Başbakan'ın, Bakanlar Kurulu ile ilgili bilgi sızdıran bakanlar hakkında "Bana söylesinler, 6’sını da dışarı koyarım” sözlerini manşetine taşıdı. Vatan ise, dünyanın önde gelen 20 ekonomik gücün Londra'da toplanmasını "Krize çare zirvesi" başlığıyla manşetten gördü. İşte günün manşetleri...

Yayınlanma: 02.04.2009 - 06:30
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

O bakanları dışarı koyarım


Başbakan, damadının da genel müdür olduğu Çalık grubunun gazetesi Sabah’ta yayımlanan ve Bakanlar Kurulu’nda bakanların kendisine sözlü olarak istifalarını sunduklarını içeren habere sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın bakanlara yönelik tehdidi de “tek adam” eleştirilerini haklı çıkardı.

Bilgiyi sızdıran bakanın adının kendisine söylenmesini isteyen Erdoğan, “6 bakan nasıl gizli toplantıyı deşifre eder. Bana söylesinler, 6’sını da dışarı koyarım” dedi. Erdoğan ve Grup Başkanvekili Ergün, Çiçek’in “DTP Ermenistan sınırına dayandı” yönündeki açıklamasını da eleştirdi.
 

HÜRRİYET

İspat edin, altı bakanı atayım


Erdoğan, "Bütün bakanların sözlü istifalarını sunarak jest yaptıkları" haberine sert tepki gösterdi, "Deşifre edeni kovarım" dedi.


MİLLİYET

Oy ödülü mü, yardım mı?


Gaziosmanpaşa'da dün vatandaşlar, AKP'li Belediye Başkanı Erol'un antetli kağıtlarını gösterip para yardımı aldı. Kağıtlarda, kaymakamlık kaşesi ve yardım miktarı vardı. Üstelik tarihler de seçim öncesine aitti.


RADİKAL

Bana söylesinler, o altı bakanı dışarı koyarım


Erdoğan bir gazetenin altı bakana dayandırarak verdiği, 'Kabinede istifa önerildi' haberine çok kızdı: 'Bana söylesinler, altısını da dışarı koyarım.'
 

AKŞAM

Kemal Bey matinesi


Seçim bitti ama İstanbul'da Kılıçdaroğlu rüzgarı dinmedi... CHP'li adayın seçim karargahı ziyaretçi akınına uğruyor. Hatıra fotoğrafı çektiren de var, sarılıp ağlayan da.


POSTA

Bir deve daha


THY Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can RJ-100 uçaklardan kurtulmanın şerefine apronda deve kestirmişti. Isparta'da da dün bazı iş adamları seçimi kaybeden AKP'li Hasan Balaman'dan kurtulmayı kutlamak için deve kestirdi. İş adamları aralarında para toplayıp 6 bin TL'ye aldıkları deveyi önce mahalle mahalle dolaştırdılar, sonra da kestirip etini fakirlere dağıttılar.


VATAN

Krize çare zirvesi


Türkiye dahil, dünyanın önde gelen 20 ekonomik gücünün devlet ve hükümet başkanları Londra'da toplandı. Çıkacak kararlar, dünyanın kaderini çizecek.


HABERTÜRK

Suikast mı?


BBP Ankara İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozok, liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikaste kurban gitmiş olabileceğini öne sürdü.


BİRGÜN

İlahi TÜBİTAK

Ocak ayında beşi profesör altı TÜBİTAK bilimsel yayınlar editörünü görevden alan yetkilinin, Akademik Yayınlar Müdürü ilahiyat Abdurrahman Aliy olduğu ortaya çıktı.


SABAH

Vahim kuşku

Sivil Havacılık, Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının can verdiği kazanın ardından, "ihmal" şüphesiyle Med-Air dosyasını raftan indirdi.
 

TERCÜMAN

CHP yenileniyor

Seçim sonuçlarıyla birlikte gündeme gelen siyasette yenilenme süreci CHP'de de yaşanacak. Yaşlı kadro gidecek, yeni politikalar belirlenecek.


YENİ ŞAFAK

Esas sorun kırık anten


Yazıcıoğlu'nun da içinde can verdiği Esas Holding'e ait helikopterin kaza-kırım ön raporu çıktı: Yer tespitine yarayan ELT cihazının anteni kırık olduğu için 47 saat enkaza ulaşılamadı.


ZAMAN

Seçim bitti, sıra reformlarda


Türkiye'deki siyasi çalkantılar reformların yavaşlamasına iki yıldır ses çıkarmayan Avrupa Birliği, 'Seçimler bitti, acilen reform sürecine başlayın' çağrısı yaptı. Ocak ayında Brüksel'i ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın mahalli, seçimlerin ardından AB reformlarının başlayacağına ilişkin verdikleri sözleri tutması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler