Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet gazetesi bugün 'Askerlere gözaltı' manşetini kullandı ve Ergenekon soruşturması kapsamında 4 ilde yapılan baskınları ve gözaltıları okuyucularına duyurdu. Birgün gazetesi ise 'Yakınları ile halkı birbirine karıştırdı' başlığıyla Başbakan Erdoğan'ın 'Kusura bakmayın halkta para var' sözünü eleştirdi. İşte diğer gazete manşetleri...

Yayınlanma: 05.06.2009 - 06:15
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Askerlere gözaltı


Ergenekon soruşturması kapsamında 4 ilde 40’a yakın adrese baskın düzenlendi.İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 10’dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Deniz Kuvvetleri’nde görevli M.N ve D.S adlı albayların ve avukat S.Ö’nün evleri arandı. GATA’da ve Hava Kuvvetleri’nde çalışan 3 kadın sivil memur da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.
 

 

HÜRRİYET

Esselamünaleyküm Ey İslam Alemi


ABD Başkanı Obama, Mısır'daki konuşmasına "Esselamüaleyküm" diyerek başladı. Kuran'dan alıntılar yaptığı konuşması sık sık alkışlandı.



MİLLİYET

En iddialı teşvik paketi


Erdoğan, Türkiye'yi 4 bölgeye ayıran Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı teşvik paketini açıkladı. İstihdam ile yatırım adımları için en avantajlı bölgeler Doğu ve Güneydoğu'da.
 

 

RADİKAL

Yatırıma büyük teşvik


Yatırım yapana sigorta primi ve faiz desteği verilecek, yoksul bölgeye kaydıkça destekler artacak. İstihdam artırana prim desteği sağlanacak; stajyer yetiştirene doğrudan para var.
 

 

AKŞAM

Yeni harita

Erdoğan merakla beklenen teşvik paketini açıkladı. Tesis kurana ya da fabrikasını doğuya taşıyana ciddi vergi indirimi var. İşverenin SSK primlerini de devlet yatıracak.
 

 

POSTA

'Esselamu Aleyküm'


Amerika Başkanı Barack Hüseyin Obama, Mısır'dan İslam dünyasına seslendiği tarihi konuşmasına "Esselamu Aleyküm" diyerek başladı ve Kuran'dan 3 ayet okudu.

 

VATAN

Tabuları zorluyor


Obama, Kahire'de "Selamün Aleyküm" diye başladığı konuşmasında 'Filistin devleti kurulmalı' dedi, örtünen kadının eğitim hakkını savundu.
 

 

HABERTÜRK

Devrim paketi


Başbakan tarihin en kapsamlı teşvik paketini açıkladı. Kurumlar Vergisi % 2'ye kadar indirildi.

 

BİRGÜN

Yakınlarıyla halkı birbirine karıştırdı


Başbakan Erdoğan, 'kriz teğet geçecek' açıklamasının ardından oldukça tartışmalı bir tespitte daha bulundu: 'Kusura bakmayın halkta para var'


 

SABAH

Krize üç neşter


Erdoğan krizle mücadelede beklenen paketleri açtı. "Yatırım, istihdam ve kredi" önlemleriyle 500 bin kişiye iş ve 12 sektöre de destek amaçlanıyor.

 

TERCÜMAN

Kurtuluş paketi


Hükümet, istihdamı artırmak amacıyla yeni yatırımlar için kesenin ağzını açtı.
 

 

YENİ ŞAFAK

Devrim gibi kriz paketi


Başbakan Erdoğan, 2 milyar dolar tutarındaki yeni İstihdam ve Teşvik Paketi'ni açıkladı. KOBİ'leri desteklemeyi ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı hedefleyen paket, 500 bin gence iş kapısı açacak.
 

 

ZAMAN

Yeni teşvik paketi ile Türkiye yatırım üssüne dönecek


Bütün iller teşvikten yararlanacak. En büyük payı Doğu ve Güneydoğu alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler