Gazetelerde Bugün

Önce kaçırıldı. Sonra tecavüz edilmek istendi. Tecavüze direnince de dövülerek öldürüldü. Bugün birçok gazete işte bu vahşeti yaşayan 19 yaşındaki Nimet'i okuyucularına duyuruyor. Cumhuriyet haber için "Toplum nereye", Birgün ise "Evlilik vahşeti" başlığını kullanıyor.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 06:39
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Toplum nereye?

Vahşetten de öte Afyonkarahisar’da, yengesi ve onun 2 kardeşi tarafından evlenmeye ikna etmek için kaçırılan 19 yaşındaki Nimet Gürbunar sopalarla dövülerek öldürüldü. Zanlılardan Tayfun Şahin’le evlenmeyi reddeden genç kızın bacaklarının ve kollarının kırıldığı öğrenildi. Tayfun Şahin’in kırıklar nedeniyle genç kıza tecavüzden vazgeçtiği de belirtildi.



HÜRRİYET

İran'da yeşil saf değiştirdi

İran'dacumhurbaşkanlığı seçimlerinde "yeşil değişim" rüzgarı esiyor. Öuhafazakar Ahmedinejad'ın rakibi reformcu aday Musevi, İslam'ın rengi olan yeşili "değişim" sembolü yaptı.



MİLLİYET

Mezhep din kadar önemli


Türkiye'de her iki kişiden biri "farklı mezhepten" birisiyle evliliğe kesinlikle karşı. "Farklı dinden" biriyle evliliğe onay vermeyenler de hemen hemen aynı oradanda görünüyor.


RADİKAL

Kadın-erkek eşitliği bu zihniyete emanet


Vekiller,'Kadına şiddet kararının gereği yapılsın' derken, Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Akşit şaşırttı: Bu karar hatalı, düzeltilmeli.



AKŞAM

Faile meçhule DNA Bankası


Türkiye'nin yıllardır konuştuğu DNA Bankası'nı kurmak için İnsan Hakları Vakfı harekete geçti. Kayıpları bulmak ve faili meçhulleri aydınlatmak için başlatılan projeye, Bosna savaşı sonrasında uygulanan model örnek olacak.



POSTA

Evlilik vahşeti


İki erkek kardeş, 19 yaşındaki Nimet'i saçlarından sürükleyerek kaçırdı. Kardeşlerden biri kendisiyle evlenmesi için Nimet'i iknaya çalıştı. "Hayır" cevabı alınca tecavüze kalkıştı. İki kardeş tecavüze direnen Nimet'i sopayla döverek öldürdü. Nimet'in dayısı da üzüntüden kalp krizi geçirip öldü.


VATAN

Zorunlu anaokulu


5 yaş grubunu kapsayan uygulama 32 ilde önümüzdeki ders yılı başlayacak, 4 yılda tüm Türkiye'de zorunlu olacak.



HABERTÜRK

Kuveyt Türk'ün büyük kıyağı


Ankara doğalgaz ihalesini alan şirketin 30 milyon dolarlık teminatı yandı. Kuveyt Türk parayı ödetmemeye uğraşıyor.


BİRGÜN

Erkek vahşeti


Kadına yönelik erkek şiddeti sınır tanımıyor. AİHM'in kadınları koruyamadığı için mahkum ettiği Türkiye'de dün iki kadın daha öldürüldü.


 

SABAH

Belediyeye sahil yok


AK Parti'nin yasa teklifi: Sahil yörelerinde ruhsat ve imar yetkisi belediyelerden bakanlığa geçecek.


TERCÜMAN

Bu da mı yabancıya?


Mayınlı arazi tartışması bitmeden, bu kez organik tarımda "Yabancı kıskacı"gündeme geldi. Türk çiftçisi Avrupalı 7 şirketten onay almak zorunda. Bu şirketlere İsrail sermayesinin de ortak olduğu öne sürülüyor.


 

YENİ ŞAFAK

SBS cinayeti satanist işi

SBS'ye girmesine izin vermediği gerekçesiyle annesini öldüren 12 yaşındaki R.A'nın satanist olduğu tesbit edildi. Uzmanlar, ergenlik dönemindeki çocuklarda davranış değişikliklerine dikkat edilmesini istedi.



ZAMAN

İmtiyazlı ortaklık ne demek inanın bende bilmiyorum


Eylüldeki genel seçimler öncesi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olmaya hazırlanan Steinmeier, Berlin'de bir grup Türk gazeteciye önemli açıklamalar yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler