Gazetelerde Bugün

"AKP'yi ve Gülen'i bitirme planı" haberiyle ilgili Genelkurmay ve AKP'den peş peşe yapılan açıklamalar gazetelerin gündeminde. Cumhuriyet, haberi "Belge TSK'nin değil" başlığıyla okuyucularına duyurdu. İşte gazetelerin manşetlerinde öne çıkan haberler...

Yayınlanma: 16.06.2009 - 06:57
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Belge TSK’nin değil’

 İlk açıklama askeri savcılıktan

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı yaptığı açıklamada “şu ana kadar elde edilen delillere göre belgenin Genelkurmay’ın herhangi bir biriminde hazırlanmadığı kanaatine varıldığı” belirtildi. Belgenin kendilerine ulaşmadığını bildiren savcılık, kriminal incelemeden sonra sahte veya gerçek olduğunun anlaşılacağını vurguladı. 

AKP: Belge darbe teşebbüsü

Açıklama AKP’yi tatmin etmedi. Grup Başkanvekili Bozdağ, açıklamanın kuşkuları daha da arttırdığını söyledi. Genelkurmay’ın “Belge yoktur ya da vardır” biçiminde net açıklama yapması gerektiğini belirten Bozdağ, “Böyle bir belge varsa bu bir darbe teşebbüsüdür” dedi. Hükümet sözcüsü Çiçek savcılığa başvuracaklarını belirtti. 

TSK: Bünyemizde barınamazlar

AKP’li Bozdağ’ın açıklamasının ardından bir bildiri de Genelkurmay’dan geldi. TSK’nin hukukun üstünlüğüne inandığı ve buna aykırı görüş sahiplerini bünyesinde barındıramayacağı vurgulanan açıklamada, “Haklı her türlü hukuksal girişimlere de açığız” denildi ve herkesten aynı duyarlılık ve bağlılığı göstermesinin beklendiği belirtildi.

 

HÜRRİYET

Monterey'de Cem'i gördüm


ABD'nin California eyaletine bağlı Monterey kentinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ünal Matsu, başı kesilerek öldürülen Münevver'in katil zanlısı Cem Garipoğlu2nu 10 Haziran'da görüp konuştuğunu iddia etti.
 

 

MİLLİYET

Sonuna dek gidilmeli


Genelkurmay, bünyesinde hazırlandığı iddia edilen'İrticayla Mücadele Eylem Planı' için "Gerçek ya da sahte, sonuna kadar takipçisiyiz" açıklamasını yaptı. Hükümet de "Bu işin önünde, arkasında, içinde kim varsa ortaya çıkarılmalı" dedi. İşte açıklamalar:
 

 

RADİKAL

Genelkurmay: Belge doğruysa sorumluları cezalandırılacak


Açıklamadan: TSK demokrasiye ve hukuk devleti ilkelerine bağlıdır. Eğer belge doğru çıkarsa, sorumlularınayargı ceza verir. Yanlış çıkarsa, belgeyi kimin niye hazırladığının takipçisi oluruz

 

 

AKŞAM

Ödeyenin günahı ne


'Asla çıkmayacak' denilen kart affı çıktı. Fakat zar zor kart borcu yatırana ödeme kolaylığı yok. Adli takibe düşen borçluya af var!

 

 

POSTA

Öldüren mesaj

Antalya'da parkta sevgilisi Süleyman Kaya ile buluşan üniversiteli Nermin Balcı'nın cep telefofnuna "Seninle uyumak istiyorum" yazan mesaj geldi. Süleyman Kaya mesaja sinirlenip Nermin'e tokat attı. Bunu gururuna yediremeyen Nermin sevgilisinin ve arkadaşlarının gözü önünde 40 metre yüksekliğindeki falezlerden aşağı atlayarak canına kıydı.

 

 

VATAN

Acil zirve

Başbakan Erdoğan ile G.Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, perşembe günleri yaptıkları haftalık olağan görüşmeyi, dün yaşanan sıcak gelişmelerin ardından bugün saat 10.00'a aldı.

 

 

HABERTÜRK

Fatura Albaya

Albay imzalı "İktidar ve Gülen'i bitirme planı' için askerlerden çifte açıklama geldi:  Demokrasi karşıtı personeli barındırmayız, belge gerçekse sorumlusu ceza alır.

 

 

BİRGÜN

Yalanlayamadı


Genelkurmay, Taraf'ta yayımlanan 'İrtica ile mücadele eylem planı'nın Genelkurmay'da hazırlandığını kesin dille yalanlayamadı.


 

SABAH

'Peşini Bırakmayız'


Genelkurmay'dan iki taahhüt: Belge sahteyse yapanların bulunması için sonuna kadar gideriz. Belge gerçekse sorumlular cezalandırılır.


 

TERCÜMAN

Var mı yok mu krizi


Erdoğan'ın, "Dava açacağız" dediği belgeyle ilgili askeri savcılık ve Genelkurmay'ın açıklamalarına rağmen, "Darbe planı" olduğu iddia edilen belgenin 5 gündür ortaya çıkmaması kafaları karıştırdı.

 

 

YENİ ŞAFAK

Emri kim verdi

Hükümeti hedef alan 'ihanet belgesi' Ankara'yı karıştırdı. Askeri savcı  'Genelkurmay'da hazırlanmadı' derken TSK 'Darbecileri barındırmayız' açıklaması yaptı. Türkiye, 'darbe planı için emri kim verdi' sorusuna kilitlendi.

 

 

ZAMAN

Belgeyi görmeden kanaat açıklayan yargı mı olur?

Genelkurmay Askeri Savcılığı, Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı 'eylem planı'nı reddetmedi. 'Elimize henüz ulaşmadı' dediği belge için 'Genelkurmay'ın herhangi bir biriminde hazırlanmadığı kanaatine varılmıştır.' ifadesi kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler