Gazetelerde Bugün

34 PKK'linin dün teslim olmasına yapılan yorumlar bugün birçok gazetenin manşetinde. Cumhuriyet gazetesi 'Yeni gruplar yolda' başlığıyla Beşir Atalay'ın sözlerini ilk sayfasına taşırken, Hürriyet gazetesi ise 'Umut verici ve sevindirici' manşetiyle Başbakan Erdoğan'ın sözlerine dikkat çekti.

Yayınlanma: 21.10.2009 - 06:22
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yeni gruplar yolda


Irak’ın kuzeyinden önceki gün başlayan “eve dönüş” sürecinin ilk uygulama olduğu için anlamlı bulduklarını vurgulayan Beşir Atalay, bunun devamını beklediklerini söyledi. Atalay, “K. Irak terör örgütünün rahat edeceği yer olmaktan çıkıyor, onlar da onu biliyor. İlk planda küçük gruplar halinde 100 kişinin veya 150 kişinin dönüşünü bekliyoruz” diye konuştu.


HÜRRİYET

Umut verici ve sevindirici


Başbakan Erdoğan, "Habur Sınır Kapısı'ndaki manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Çok güzel şeyler, umut verici, sevindirici gelişmeler oluyor" dedi.


MİLLİYET

Hâkimin zor anları


Türkiye'ye gelen 5 PKK'lı mahkemede "Sayın Öcalan" dedikçe, hâkim "Böyle söylemeyin" diye uyardı. Yasaya göre suç olan bu ifade, tutanağa da girmedi.


RADİKAL

Hepsi serbest


Gelenlerin 29'unu savcılar sorgulayıp serbest bıraktı, beş kişiyi de hâkimler salıverdi. Bırakılanlar DTP'lilerle birlikte Diyarbakır'a gitti.


AKŞAM

İşte PKK'yı çözen rapor


ABD'nin 'eve dönüş'ten 4 gün önce Karayılan'ı zehir baronu ilan ettiği raporun ayrıntılarına AKŞAM ulaştı. Raporda PKK, "Suç faaliyeti siyasi söylemlerle örtülemez" diye uyarılıyor.


POSTA

Çıkarın beni bu evden


Sevgilisi liseli Münevver'i başını testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu cinayetten 230 gün sonra o korkunç olayın yaşandığı Bahçeşehir'deki villaya getirildi.



VATAN

Kurşun sıkmayan serbest


Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 kişi, herhangi bir silahlı terör eylemine katılmadıkları için 23 saat sonra serbest bırakıldı.


HABERTÜRK

Dağdan indiler bağdakini gerdiler


Kandil ve Mahmur'dan gelen 34 PKK'lının tamamı serbest kaldı. DTP, PKK'lılarla 'otobüslü şov' yapınca tepki gördü.


BİRGÜN

AKP'den Çalık'a boru hattı kıyağı


Başbakan Erdoğan'ın Çalık Holding'e ihalesiz verdiği Adana Ceyhan'da rafineri kurma izni, Bakan Taner Yıldız'ın katıldığı uluslararası bir protokolle dün resmileşmiş oldu.


SABAH

'Sayın'ı çektiler serbest kaldılar


'Sayın Öcalan istediği için geldik' diye ifade vermekte ısrar eden 5 PKK'lı 'Sayın'dan vazgeçince tutuklanmadı.
 

TERCÜMAN

Hepsinin eli kanlı


PKK'lıların teslim olmasını değerlendiren Bahçeli, "PKK Türkiye'ye değil, AKP, PKK'ya teslim olmuştur. Bunlar, elinde şehitlerin, bebeklerin, binlerce masum vatandaşımızın kanı olan hain teröristlerdir" dedi.


YENİ ŞAFAK

Kandil sönüyor


Habur'da 34 kişinin salıverilmesiyle ilk adımı gerçekleşen 'Açılım'ın asıl hedefi Kandil. 4 bin PKK'lıdan suça bulaşmamış olanlar hemen serbest bırakılacak.


ZAMAN

Dağdan inen PKK'lılar serbest kaldı, eve dönüşün yolu açıldı


Kandil ve Mahmur'dan teslim olmak için Türkiye'ye gelen PKK'lıların tamamı dün serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler