Gazi Mahallesi'nde halk toplantısına polis baskını

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Gazi Mallesi'nde, acele kamulaştırma kararına karşı bir düğün salonunda mahallelinin yaptığı toplantı, polisler tarafından basıldı.

Yayınlanma: 18.12.2016 - 15:03
Abone Ol google-news

Yüz binlerce ağacın kesilmesine neden olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı bağlantısının Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla Alevi ve Kürt nüfusun yoğunlukta olduğu Gazi Mahallesi’nden geçirilmesi ile ilgili mahalledeki bilgilendirme toplantısı özel harekât polislerince basıldı. Toplantıyı basan polis, toplantının izinsiz olduğunu, dağılmamaları halinde müdahale edileceği uyarısında bulundu.

Bakanlar Kurulu 11 Ekim 2016 tarihli yazısıyla Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında hazırladıkları listede yer alan Sultangazi, Eyüp ve Başakşehir’deki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi. Alibeyköy, Mahmutbey, Eski Habipler mahallelerinin de yer aldığı listede Sultangazi’deki Gazi Mahallesi olarak bilinen Alevi nüfusun yoğunlukta olduğu Zübeyde Hanım, Yunus Emre ve 50. Yıl mahalleleri de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı karar 22 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Konuyla ilgili Sultangazi Kent Savunması, mahalleliyi bilgilendirmek için dün Sultan Düğün Salonu’nda avukat Can Atalay’ın katılacağı bir bilgilendirme toplantısı düzenleme kararı almıştı. Toplantı daha başlamadan kar maskeli özel harekât polisleri salona çıkarak, “Yaptığınız toplantı izinsizdir. Kaymakamlıktan izin almanız gerekiyor. Dağılmamanız halinde müdahale edilecektir” uyarısında bulundu. Mahalleli salonu boşaltırken salonun kapısında 4 adet zırhlı polis aracının beklediği görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler