"Gaziantep ciddi kan kaybına uğramıştır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Gaziantep'in son yıllarda izlenen ekonomi politikalarıyla ciddi kan kaybına uğradığını'' söyledi.

Yayınlanma: 21.06.2010 - 07:54
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Anatolian Otel'de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Gaziantep'in bölgenin, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayarak, ''Gaziantep'i marka yapan, Gaziantep'in yaratıcılığıdır. Gaziantep emeğiyle, alın teriyle, sermayesiyle, Gaziantep'i Türkiye'de ve dünyada bir marka haline getirmiştir. Ama Gaziantep son yıllarda izlenen ekonomi politikalarıyla ciddi kan kaybına uğramıştır'' dedi.

Kılıçdaroğlu, dün Gaziantep'te bir toplantı yaptıklarını ve yurttaşlarla beraber olduklarını, durum değerlendirmesi yaptıklarını, yurttaşlara görüşlerini aktardıklarını, Gaziantepli'nin heyecanını, nabzını tuttuklarını anlattı.

Bugün daha sakin bir ortamda sivil toplum kuruluşları, sanayiciler, esnaf odaları, ziraat odaları temsilcilerinden sorunları dinleyeceklerini ve bu sorunlarla ilgili kendi görüşlerini aktaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Bizim çağrımıza gelip kahvaltıda bizimle beraber olan, sorunları bize açık yüreklilikle aktaracak olan tüm konuklara teşekkür ediyorum. Gaziantep'e bu ilk gelişimiz olmayacak. Bundan sonra umuyorum daha farklı bir ortamda geleceğiz. Sorunların büyük ölçüde çözüldüğü, heyecanın yakalandığı, umutların yeşerdiği bir Gaziantep'i yeniden kuracağız.''

Basına kapalı süren toplantıya, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Muzaffer Subaşı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler