Gazprom ve BOTAŞ anlaştı

Gazprom ve BOTAŞ'ın doğalgaz şartnamesi ile ilgili anlaşmaya vardığı bildirildi. Gazprom tarafların, doğalgaz piyasasının temel prensiplerine, özellikle de "al ya da öde" şartına ve petrol ürünleri sepetine bağlı olarak belirlenen fiyatlandırma formülüne uyduklarının altını çizdi.

Yayınlanma: 31.12.2009 - 14:27
Abone Ol google-news

Gazprom ve BOTAŞ'ın doğalgaz şartnamesi ile ilgili anlaşmaya vardığı bildirildi. Gazprom'dan yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev liderliğinde bir Gazprom heyetinin Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdiği, ziyaret kapsamında Alexander Medvedev ile Botaş Genel Direktör Vekili Mehmet Konuk'un bir araya geldiği belirtildi.

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz arzı konusundaki ikili işbirliği konusunda görüşen tarafların, standart kontrat prosedürleri kapsamında, doğalgaz şartnamesi üzerinde mutabakata vardığı açıklandı. Gazprom açıklamasında, "Taraflar ayrıca doğalgaz piyasasının temel prensiplerine, özellikle de "al ya da öde" şartına ve petrol ürünleri sepetine bağlı olarak belirlenen fiyatlandırma formülüne uyduklarının altını çizdi" ifadelerini kullandı.

Gazprom'un açıklamasına göre, görüşmelerde Alexander Medvedev'in, yaptığı konuşmada, ''Türkiye pazarı bize çok ilgi çekici bir perspektif sunuyor ve bu anlaşmalar işbirliğimizin daha da gelişmesine temel teşkil ediyor'' dedi.

Açıklamaya göre, toplantı sonrasında taraflar, yapılan anlaşmaların uygulanmasının Türkiye ile Rusya arasındaki enerji işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağına dair inançlarını ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon