Gazze yolundaki ‘Kadınlar Gemisi’ne Türkiye’den destek

Galatasaray Lisesi önünde toplanan kadınlar, Gazze için yola çıkan ‘Kadınlar Gemisi’yle dayanışma mesajı verdi.

Yayınlanma: 14.09.2016 - 20:50
Abone Ol google-news

Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) ve Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi (BDS) çağrısıyla; “Gazze Ablukasına Hayır!” demek için Galatasaray Meydanı’nda dün bir araya geldi. Kadınlar dayanışma mesajı vererek, “Gazze Yolundaki Kadınların Gemisi’ni selamlıyor, Filistin halkıyla ve işgale karşı direnişle dayanışmamızı ifade ediyoruz” dedi.

BİKG ve BDS-Türkiye’den kadınların düzenlediği eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi’nden kadınlar destek verdi. Hazırlanan basın metnini okuyan BİKG üyesi Züleyha Gülüm, “2010 yılında Mavi Marmara gemisinde 9 kişinin hayatını kaybetti. Ablukayı kırmak için Gazze’ye önce küçük gemiler ardından da özgürlük filoları gitti. Bunlar İsrail müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Bu kez sadece kadınlardan oluşan bir filo Gazze’ye doğru yola çıkıyor. Gemideki kadınlar arasında siyasetçiler, barış eylemcileri, yazarlar var. Bir kısmı Gazze’de yaşamış, bazıları da burayı ziyaret etmiş. Aralarında Yahudiler var. Bir kısmı da daha önce de ablukaya karşı daha önce de Özgürlük Filoları’nda yer almış. Kendi deyimleriyle, ‘İşgal gücü tarafından rehin alınmış.’ Bizler de Barış İçin Kadın Girişimi ve BDS Türkiye’den kadınlar olarak, Gazze Yolundaki Kadınların Gemisi’ni selamlıyor, Filistin halkıyla ve işgale karşı direnişle dayanışmamızı ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Barselona’dan yola çıktılar

2010’da kurulan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun girişimi ile hayata geçen “Gazze’ye Kadın Gemisi” dün Barselona’dan yola çıktı. İsrail’de yayın yapan Jerusalem Post gazetesi, konvoyda iki gemi ve onlarca kadının bulunduğunu aktardı. Gazete, İsrail dışişleri bakanlığının, aralarında İsrail’in de bulunduğu çok sayıda ülkeden kadının katıldığı konvoyun neden olabileceği ‘diplomasi ve medya hasarını’ en düşük seviyede tutmak için çaba gösterdiğini duyurdu. Barselona, 1998 yılında Gazze ile kardeş şehir ilan edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler