Gazze'de ateşkes

İsrail, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Arap Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının Gazze Şeridi’ne ziyareti sırasında bölgeye bomba yağdırırken, Hamas bu gece TSİ 21.00'de ateşkes ilan edileceğini açıkladı. İsrail'den ise "Müzakereler halen sürüyor" açıklaması geldi.

Yayınlanma: 20.11.2012 - 16:30
Abone Ol google-news

Hamas yetkilisi Ayman Taha, Reuters'a yaptığı açıklamada Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail'le Hamas arasında ateşkes sağlanması üzerinde anlaşıldığını söyledi.

Ateşkesin TSİ 21.00’de ilan edileceği, gece yarısı da yürürlüğe gireceği belirtildi. İsrailli yetkililer ise müzakerelerin halen devam ettiğini belirtti.

Ateşkesle ilgili ilk açıklama Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den gelmişti. Mursi, müzakerelerden önümüzdeki saatlerde “olumlu sonuçlar” alınacağını belirterek “Gazze Şeridi'ne İsrail saldırısı maskaralığı bugün sona erecek” diye konuşmuştu.

 

İsrail mesaj yağdırdı: Evlerinizi terk edin

Mısır ve Filistinlilerin art arta gelen açıklamalarıyla ateşkes beklentisi güçlenirken, İsrail Hava Kuvvetleri uçaklarından, Arapça "Kendi güvenliğiniz için derhal evlerinizi boşaltıp Gazze'nin merkezine gitmeniz gerek" yazılı broşürler atılması endişelere neden oldu.

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik kara operasyonu planlarını "geçici olarak askıya aldığı" bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler