Gazze'de ateşkes 6 saat sürdü

İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarına yeniden başladığı bildirildi.

Yayınlanma: 15.07.2014 - 16:16
Abone Ol google-news

İsrail Ordusu Sözcüsü Peter Levner, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'e yapılan rastgele füze saldırılarından 6 saat sonra, ordu Hamas'a karşı operasyonlarına yeniden başladı" ifadesine yer verdi.

İsrail Ordusu'nun resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada da "Sabah 09:00 itibariyle Gazze saldırılarını durdurmamızın ardından Hamas'ın, 47 füze fırlatması neticesinde operasyonlar yeniden başlatıldı" denildi.

İsrail Haaretz gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde de "Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimini reddetmesinin ardından Gazze saldırılarının yeniden başlatılması talimatı verdiği" kaydedildi.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da son olarak Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi ve saldırılarına ara vermemesi durumunda, askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdüreceğini duyurmuştu.

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk ise Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler