Gazze'de Erdoğan'a destek mitingi

Gazzeliler, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan "Gazze: Orta Doğu'da Barış Modeli" oturumunda tepki gösteren ve paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterisinde bulundu. Cuma namazı çıkışında bir araya gelen Gazzeliler ellerinde Türk ve Hamas bayraklarını taşıdı.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 12:36
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos zirvesindeki sert çıkışının ardından Gazze'de cuma namazı çıkışı Erdoğan'a destek mitingi düzenlendi.

Ellerinde Hamas bayraklarıyla öğle namazından çıkan yüzlerce kişi, önce Ömeri Camii önünde toplandı. Kalabalık daha sonra büyük bölümü İsrail bombardımanında yıkılan Meclis binasına doğru harekete geçti.

Kalabalığın taşıdığı Türk bayraklarının sayısı yol boyunca giderek artarken, Meclis binasının bahçesini dolduranlar, ellerindeki Türk bayraklarını salladı, Başbakan Erdoğan'ın resimlerini taşıdı. Meclis binasının üzerine de Erdoğan posterleri asıldı.
Hamas liderlerinden Halil El Haya, "O, büyük bir lider" dediği Erdoğan'ın Gazze'ye önemli destek verdiğini kaydetti ve "Kendisini selamlıyoruz. Bizim zaferimiz, onun zaferidir" dedi.

Gösteriye katılan Hamas sözcülerinden Fevzi Barhum da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin gerçeğine, trajedisine verdiği desteğin Hamas'ı çok mutlu ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler