Gazze'de Erdoğan'ı karşılama hazırlıkları

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Gazze Şeridi Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya hazır" dedi.

Yayınlanma: 26.06.2013 - 19:57
Abone Ol google-news

Gazze'de bulunan Türk basın mensuplarıyla ofisinde bir araya gelen Heniye, 18 Haziran'da Ankara'ya yaptıkları ziyaretin çok başarılı geçtiğini ve bölgeyi ilgilendiren konuları konuştuklarını dile getirdi.

Türkiye'yi son ziyareti sırasında Erdoğan'a Gazze'ye ziyaret davetini yenilediğini söyleyen Heniye, "Erdoğan Gazze'ye gelmeye çok istekli olduğunu ve ziyarete engel olacak her hangi bir gelişmenin olmaması durumunda yakında Gazze'ye geleceğini bildirdi" diye konuştu.

Erdoğan'ın Gazze ziyaretiyle ilgili olarak Heniye, Gazze'nin kendisini karşılamaya hazır olduğunu ancak Türk tarafının ziyaretle ilgili hazırlıklarının ülkede yaşanan son olaylardan dolayı geciktiğini vurguladı.

Ankara'daki görüşmeleri sırasında Erdoğan'a Kudüs'ün İsrail tarafından Yahudileştirilmesi yönünde yaşadıkları sıkıntıları aktardığını ifade eden Heniye, Erdoğan'ın Kudüs'e gösterdiği önemi bir kez daha vurguladığını ve tüm platformlarda kutsal kentle ilgili sorunları benimsemiş olduğunu ifade etti.

Türkiye ziyaretinde Erdoğan'la görüşmeleri sırasında Filistin'de uzlaşma konusunun ele alındığını hatırlatan Heniye, konuyla ilgili Türkiye'nin her türlü girişimini memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Heniye, Türkiye'nin, ABD ile birlikte uzlaşmanın gerçekleşmesi ve engel olunmaması için gösterdikleri çabaları Erdoğan'dan ayrıntılı bir şekilde dinlediğini dile getirerek, Hamas Heyeti'nin bölünmeyi sona erdirme konusunda ısrarlı olduğunu tekrarladı.

Beklenen ziyaretin sonuçlarına dair Heniye, "Erdoğan'ın Gazze'yi ziyareti artık Gazze'ye siyasi ablukanın kırıldığının açık ilanıdır" ifadelerini kullandı.

Heniye, "ziyaretin bölünmeyi ortadan kaldırmaya yardımcı ve tarihi bir olay olacağını" dile getirerek, "Erdoğan'ın, Filistin davasına karşı duruşundan dolayı kendisine vefa borcu olarak 3 yıl önce dünyaya gelen torunuma Erdoğan ismini koydum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler