Gazze'de ölü sayısı 1000'i geçti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 19 gündür karadan ve havadan yürüttüğü operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısının bini aştığı belirtildi.

Yayınlanma: 26.07.2014 - 20:25
Abone Ol google-news

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 19 gündür karadan ve havadan yürüttüğü operasyonda hayatını kaybeden Filistinli sayısının bini aştığı belirtildi. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kidra, 12 saatlik ateşkesi fırsat bilen arama-kurtarma görevlilerinin, bombardıman sonucu yerle bir olan binaların enkazından 100'e yakın cesede ulaştığını açıkladı. İsrail 12 saatlik insani ateşkes süresini, 4 saat daha uzattı. Ateşkesin diğer tarafında yer alan Hamas'tan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik 19 gündür devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının bini geçtiği açıklandı. İsrail ve Hamas'ın 12 saatlik ateşkes ilanı sonrası arama-kurtarma görevlilerinin, yıkılan binaların enkazından 100'e yakın cesede ulaştığı bildirildi.

ATEŞKESİ UZATIN ÇAĞRISI

Öte yandan Fransa'nın başkenti Paris'te, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla Gazze zirvesi gerçekleştirildi. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un ev sahipliğinde yapılan zirveye, Davutoğlu ve Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yanı sıra İngiltere, İtalya, Almanya ve Katar'ın dışişleri bakanları katıldı. Toplantı sonrası zirveye katılan dışişleri bakanları adına açıklamada bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, her iki tarafa da yürürlükte olan ateşkesi uzatın çağrısı yaptıklarını aktardı. Laurent Fabius, kalıcı ateşkesin de derhal sağlanmasını beklediklerinin altını çizdi. Paris'teki görüşmelerin de olumlu geçtiğini söyleyen Fransız bakan, toplantının Gazze'de ateşkes için ortak kuralların belirlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi’nde kalıcı ateşkes için, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon başta olmak üzere pek çok temsilci ile temaslarda bulunan ABD Başkanı John Kerry, tarafları sadece 12 saatlik insani ateşkes konusunda ikna edebilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler