"GDO yönetmeliği neden aceleye geldi?"

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, GDO'lu ürünler için bir kanun düzenlemesi yapılmadan yönetmelik çıkarılmasını TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 29.11.2009 - 07:11
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Aydoğan, Bakan Eker'in şu soruları yanıtlamasını istedi:

"-Türkiye'ye son 10 yıl içinde ithal edilmiş ve halen edilmekte olan, yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde genetik yapısı değiştirilmiş organizma (GDO) içeren tarım ürünleri hangileridir? Bu ürünler hangi ülkelerden ithal edilmektedir?

-Türkiye'de son 10 yıl içinde üretilmiş ve halen üretilmekte olan, yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde GDO içeren tarım ürünleri hangileridir?

-Türkiye'ye ithal edilmiş ve/veya Türkiye'de üretilmiş GDO'lu tarım ürünlerinin (yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde), içeriğinde kullanıldığı tüketim maddeleri hangileridir?

-Türkiye'ye ithal edilmiş/edilmekte olan GDO'lu (yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde), tüketim maddeleri hangileridir?
-Bebek bisküvileri, mamaları vb. bebek gıdalarında GDO'lu ürünler (yasal sınırın üzerinde

ve yasal sınırlar içinde) kullanılmış mıdır / kullanılmakta mıdır?

-Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının yemlerinde GDO'lu ürünler (yasal sınırın üzerinde ve yasal sınırlar içinde) kullanılmış mıdır / kullanılmakta mıdır?

-GDO'lü ürünler ile ilgili olarak bir kanun düzenlemesi yapılmadan yönetmeliğin çıkarılması, yasal süreç açısından doğru bir uygulama mıdır? Kanun çıkmadan yönetmeliğin bu kadar aceleyle çıkarılması ve uygulamaya geçilmesinin nedeni ve gerekçesi nedir?" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler