'Geç kaldınız' deyip itfaiyecilere dayak attılar

Bingöl'ün Karlıova ilçesi'ne bağlı Kantarkaya Köyü'ndeki yangını söndürmeye giden itfaiye ekipleri, geç geldiklerini öne süren evi yanan İsmet Yılmaz'ın yakınları tarafından dövüldü. Köylüler, itfaiye erlerini hastanelik ederken, itfaiye aracını da tahrip etti.

Yayınlanma: 10.08.2014 - 12:10
Abone Ol google-news

Karlıova İlçesi'ne bağlı Kantarkaya Köyü'nde, İsmet Yılmaz'a ait evde dün akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Köylülerin haber vermesi üzerine Karlıova Belediyesi itafaiye ekipleri, yangını söndürmek üzere Kantarkaya Köyü'ne gitti. Köye gelen itfaiye ekipleri, evi yanan İsmet Yılmaz'ın yakınlarının saldırısına uğradı. Geç geldikleri iddiasıyla itfaiye erlerini döverek hastanelik eden köylüler, itfaiye aracını da taş ve sopalarla camlarını kırarak tahrip etti.

İtfaiye erleri, Osman Aydemir, Yakup Olgun ve Ahmet Karabağ, vücutlarının çeşitli bölgelerine aldıkları darp sonucu Karlıova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye erlerinden Yakup Olgun, ayakta tedavi edilirken, Osman Aydemir ve Ahmet Karabağ ise tedavi altına alındı.

Köye gelen jandarma ekipleri, tahrip edilen itfaiye aracını köyden çıkararak güvenli bölgeye çekti. Karlıova Zabıta Baş Komiseri Metin Bingöl, ihbarla birlikte yangın bölgesine hareket ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Yangın ihbarı saat 19.20'de yapıldı. İhbarla birlikte persenelimiz zaman kaybetmeden saat 19.33'te olay yerine hareket etmiştir. 1980 model olan itfaiye aracımız, 3.5 ton suyla yangın yerine ne kadar hızlı gidebilir ki? Karlıova İlçesi ve köylerine sadece bir itfaiyemiz ile hizmet veriyoruz. İtfaiyemiz 1980 model olması, çoğu zaman arızalı ve görevini yerine getiremediğinden dolayı çoğu birçok yangına vidanjörle müdahale etmek zorunda kaldık. İtfaiyemize saldıran köylüler personellerimizi ve aracımıza saldırmaları tasvip edilemez. Bu kabul edilebilir olay değil."

Yangın ve saldırı olayı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler