Geleceğe Nefes Seferberliği çifte dünya rekoruna hazır

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında 11 Kasım 2019’da 81 ilde 3 saatte dikilecek. 11 milyon fidanla Türkiye’yi Guinness Rekorlar Kitabı’nda girmeyi hedefliyor.

Yayınlanma: 10.11.2019 - 11:35
Abone Ol google-news

11 Kasım’da Çorum’da ‘1 saat içinde en fazla fidan dikme’ rekoru kırılırken, Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında fidan diken vatandaşların çekeceğifotoğraflar ile ‘En büyük online fidan diken insan fotoğrafları albümü’ rekoru kırılmaya çalışılacak. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Seferberliği, iki Guinness Dünya Rekoru ile taçlanacak. 11 Kasım’da saat 11:11’de 3 saat içinde 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikilirken, halen Endonezya’nın 232.647 fidanla sahip olduğu ‘1 saat içinde en fazla fidan dikme’ rekoru, Çorum’da 1 saatte bu sayıdan daha fazla yapılacak dikim ile Türkiye adına tescil ettirilecek.


Geleceğe Nefes Seferberliği ile Türkiye adına tescil ettirilecek diğer Guinness Dünya Rekoru ise, ‘Dünyanın en büyük online fidan diken insan fotoğrafı albümü’ olacak. Bu rekor için, 11 Kasım’da fidan dikenlerin fidan dikim süresi 3 saat içinde ve sonrasında çektikleri fidan diken insan fotoğraflarını www.gelecegenefesalbum.com sitesine girerek yüklemesi gerekiyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon