Geleneksel ruh kovma töreni

Bulgaristan'ın Yambol kentinde geleneksel olarak yapılan Maske Festivalinde ilginç elbise ve maskeleriyle gösteri yapan guruplar, sıçrayarak üzerlerindeki çok sayıda çanında sesini çıkartıp kötü ruhları ve kötülükleri kovdu.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 11:54
Abone Ol google-news

Tunca ve Yambol Belediyelerince geleneksel olarak yapılan maske festivaline bu yıl Polonya, Romanya ve Yunanistan'dan birer grubun yanı sıra Bulgaristan'ın çeşitli kentlerinden 36 ekip katıldı.

Kent merkezinde toplanan gruplar, kendilerine özgü kıyafetler içinde, üzerlerindeki çanların sesini çıkartmak için sıçrayarak, çeşitli temaları, Bulgaristan Kültür Bakanlığı görevlileriyle halk ve folklor bilimi uzmanlarından oluşan jüri ile izleyicilerin önünde sergiledi.

Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu gruplar, çan, davul, gayda ve zil gibi aletleri kullanarak, yapımında hayvan postu ve boynuzların da kullanıldığı elbiseleriyle yöresel folkloru bugüne taşıdı.

Gurupların karografilerinde, buğday tanelerinin saçılması, sürülüp biçilmesi bereketi temsil ederken, papazlar ve hayvan kılığındaki göstericiler, sağlıklı günler diledi ve tüm kötülüklerin uzaklaşması için çaba gösterdi.

Yambolluların ilgi gösterdiği etkinlik nedeniyle Yambol kentine çeşitli ülkelerden ve çevre illerden çok sayıda konuk geldi. Kentte otel, restoran gibi işletmelerde yoğunluk oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler