Gelin arabasının önünü kesene artık ceza var

Uşak'ta düğün konvoyu önü kesen, araç camı silen, mendil, çiçek, hediyelik eşya satan çocukların ailelerine Kabahatler Kanunu'na göre para cezası uygulaması başladı.

Yayınlanma: 13.09.2014 - 18:56
Abone Ol google-news

Uşak Valiliği, şehir merkezinde kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlarda araç, yaya trafiğinin düzeni ve akışını bozan faaliyetlerin önlenmesine yönelik Türkiye genelinde örnek bir karara imza attı. Karara göre düğün konvoylarının önünü keserek kendi can güvenliklerini ve genel trafik güvenliğini tehlikeye sokan, araç camı silen, mendil, çiçek, hediyelik eşya satan çocukların ailelerine idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Uşak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, geleceğin teminatı çocukların can güvenliğini tehlikeye sokacak düğün konvoylarında para almak, araç camı silmek, kağıt mendil, çiçek ve hediyelik eşya satmak için araçların önüne atlayarak, insanları taciz ederek para vermeye zorlamaların önlenmesine, toplumun huzur ve güvenliğini korumak adına bu fiilleri gerçekleştiren çocukların veli veya vasilerine 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca 'Emre aykırı davranıştan' 79 lira idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

İLDE HUZUR VE GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI

Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenliğini korumak için gereken tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için Vali gerekli karar ve tedbirleri alır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıksız ve güvenilir olmayan ortamlarda çalışmak zorunda bırakılmaları onların beden, ruh ve ahlak gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Diğer taraftan düğün konvoylarında araçlardan para alabilmek için araçların önüne aniden çıkmaları, trafik ışıklarında bekleyen araçların camlarını silmek ve araçlardaki kişilere kağıt mendil, çiçek ve su gibi eşyaları satmaya çalışırken hem kendi can güvenliklerini hem de genel trafik güvenliğini tehlikeye düşürdükleri bilinmektedir. Reşit olmayan çocukların yukarıda belirtilen hususlara karışıp tespit edilmeleri halinde öncelikle kanuni yakınlarına teslim edilir. Fiilin devam etmesi halinde Sosyal Hizmet Mevzuatının ön gördüğü prosedürün tamamlanıp koruma altına alınmalarına kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde muhafaza ve kontrol altında bulundurulur."

Emniyet Genel Müdürlüğü de düğün konvoylarının önünü keserek ya da trafik ışıklarında araç camı silerek para talep eden kişilere Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince 80 lira para cezası uygulanacağını tüm birimlere bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler