Gelişmişlik Çizgisi...

Yayınlanma: 25.11.2011 - 07:13
Abone Ol google-news

Hayrettin Karaca ile İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda karşılaştım. İlk sözü, “Kartınızı verin. Cumhuriyet yazarı olduğunuzu da belirtin!” oldu. Cumhuriyet adına, özellikle vurgu yaptı.

Hayrettin Karaca ile ilgili iki yazı yazmıştım Cumhuriyet’te. Her yazı için telefon açtı bana, teşekkür etti. Beklemediğim halde, zaman ayırdı, bu unutulmaz inceliği gösterdi. Karaca, 1922 doğumludur. O yaşına karşın, yürümüyor, koşuyor. Tüm çabası yurt için, halk için, aydınlık gelecek için.

Bir ülkenin gelişmişliği, iyi eğitilmiş, duyarlı, çalışkan, çağdaş insanlarıdır. Hayrettin Karaca, kendisi ne yemişse, işçisine de onu yedirmiş bir patrondur. TEMA’nın onursal başkanı, kişisel gücüyle bir örgüt gibidir.

Ülkemiz, insani gelişmişlik açısından 92. sıradaymış. Atatürk Türkiyesi için utanılacak bir yer. Bin asker bulmak kolaymış da, bin askere bir komutan bulmak zormuş. Güzel geleceklere varmak için toplumu peşinden götürecek, ufuk açıcı, yenilikçi, tıkanıp kalmayan, insanı heyecanlandıran üstün kişilikleri arıyoruz. Bir Karaca yetmez. Bir Aziz Nesin yetmez. Bir İlhan Selçuk yetmez. Her dalda, her alanda yüzlercesini, binlercesini bekliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler