Genç girişimciler Ankara'da buluştu

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen öğrenci girişimciler, yeniliğe açık ürünlerini ve iş planlarını tanıttı.

Yayınlanma: 29.04.2011 - 11:10
Abone Ol google-news

ABD Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle hayata geçirilen "Genç Girişimcilik ve İnovasyon" Projesi kapsamında TED Ankara Koleji İncek Kampüsünde düzenlenen fuar törenle açıldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 2007 yılından beri sürdürülen Genç Girişimcilik ve İnovasyon projesinin bu yıl 12 şehirde, 36 okulda uygulandığını, projeyi daha çok şehre yayarak uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.

"Türkler ile Amerikalıların ortak özelliklerinden biri de girişimcilik ruhuna sahip olmaları" diye konuşan Ricciardone, bu programla ABD ve Türkiye'deki gençlerin, geleceğin yenilikçi ve girişimci gençleri olmalarına yardımcı oldukları için mutluluk duyduğunu dile getirdi. Öğrencilere "Sizleri her zaman büyük düşünmeye teşvik ediyorum" diyen Ricciardone, çokuluslu dünya çapındaki firmaların kurucularını örnek gösterdi.

Ricciardone ayrıca, öğretmenlik mesleğini çok özel bulduğunu ve takdir ettiğini ifade ederek, dışişleri mensubu olmadan önce beş yıl İtalya, İran ve ABD'de öğretmenlik yaptığını anlattı.

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da projenin Türk gençliğinin yaratıcılığının desteklenmesi, yeniliğin öneminin vurgulanması, sürdürülebilir bir ekonominin oluşması için yenilikçi tabanlı girişimci gençler yetiştirilmesi için düzenlendiğini ifade etti.
Pehlivanoğlu bu yıl Ankara, Diyarbakır, Adıyaman, Karabük, Batman, Isparta, İzmir, Tekirdağ, Mersin, Van, Gaziantep, Samsun şehirlerinden katılımın olduğu proje kapsamında inovasyon, girişimcilik ve iş planı konusunda eğitim alan öğretmenlerin 9. ve 10. sınıflardaki öğrencilerle projeyi uyguladıklarını anlattı.


Girişimcilik zirvesi bu yıl Türkiye'de

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, bakanlık olarak 2004 yılından bu yana Türkiye'de girişimci gençlerin yetişmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Ülkemizde girişimcilik enstitülerinin kurulmasını önemsiyoruz" diye konuştu.

Deulcom International'ın kurucusu, Dragon's Den programının jüri üyesi Baybars Altuntaş da Adana'da yaptığı bir konuşmada şehirde Ortadoğu Girişimcilik Enstitüsü'nün kurulmasını dile getirdiğini, bunun ardından ABD Başkanı Barack Obama tarafından geçen yıl Beyaz Saray'da düzenlenen Girişimcilik Zirvesine davet edildiğini, bu çerçevede Obama'nın kendisi ile görüşmek istediğini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011 yılında Girişimcilik Zirvesinin Türkiye'de düzenlenmesi talebini içeren bir mektubu Obama'ya iletmek üzere kendisine verdiğini dile getiren Altuntaş, bu yıl zirvenin Türkiye'de düzenleneceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından fuar, Büyükelçi Ricciardone ve eşi Marie ile Çelik, Pehlivanoğlu ve diğer konuşmacılar tarafından açıldı. Büyükelçi Ricciardone fuarı gezerek, patlamayan lastik, taşınabilir oyun masası gibi tasarladıkları ürünlerini tanıtan öğrencilerle sohbet etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon