Genç'ten 'Güney' sorusu

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Başbakanlığınıza 2003 yılında verilen ve MİT ajanı olan Tuncay Güney tarafından hazırlandığı anlaşılan bilgiler nelerdir?” diye sordu.

Yayınlanma: 27.11.2008 - 09:26
Abone Ol google-news

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Soru önergesinde, “Başbakanlığınıza 2003 yılında verilen ve MİT ajanı olan Tuncay Güney tarafından hazırlandığı anlaşılan bilgiler nelerdir? Başbakanlığınıza intikal eden bu bilgilerden sonra kaç vatandaş öldürüldü?” diye sordu.

Kamer Genç, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde Tuncay Güney hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Genç, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde Başbakanlık'a 2003 yılında verilen ve MİT ajanı olduğu iddia edilen Tuncay Güney tarafından hazırlandığı anlaşılan bilgilerin neler olduğunu sordu. Genç, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Bu bilgiler uzun süreden beri elinizde iken bu soruşturmaları açmayı 2007 yılına kadar neden beklettiniz? Başbakanlığınıza intikal eden bu bilgilerden sonra kaç vatandaş öldürüldü? Danıştay saldırısı sırasında o zaman Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Ali Şahin’in sürprizlere açık olun biçimindeki açıklaması bu raporlardan doğan bilgilerden mi kaynaklanıyor? Danıştay saldırısının Ergenekon teşkilatı ile ilişkisi var mıdır? 2003 yılında Başbakanlığınıza intikal eden ve 2007 yılına kadar saklanan bu bilgiler sonucunda herhangi bir soruşturma yapmamakla birçok olayların ve ölümlerin oluşmasına neden olduğunuzdan dolayı istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler