Genç'ten Öymen'e çağrı

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "Dersim olayları"yla ilgili sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e "Atatürk'ü hiç karıştırmadan istifa et" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 16.11.2009 - 12:42
Abone Ol google-news

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, telefon dinlemeleriyle ilgili muhalefetin eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında Meclis soruşturması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında da gensoru önergesi vermeleri gerektiğini söyledi.

Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Cuma günü yapılan kürt açılımıyla ilgili genel görüşme sırasında konuşturulmamasına tepki gösterdi. AKP'nin kendisini konuşturmamak için her türlü hileye başvurduğunu savunan Genç, oturumu yöneten Meclis Başkanı Şahin'i içtüzüğü bilmemekle eleştiren Genç, "İçtüzüğü sorsan bilmez ama bir madde okumuş" dedi. Şahin'in Başbakan Erdoğan'dan aldığı talimatı yerine getirmek üzere Başkanlık Divanı'nı topladığını savunan Genç, "Oturum sırasında ceza verilir aradan bir hafta geçmiş Başkanlık Divanı topluyor. CHP'lilere ne ceza verileceğini tartışacak. Tayyip Bey'in talimatlarını yerine getiriyor" diye konuştu.

 

'Öymen istifa etsin?'

Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim'le ilgili sözlerini de eleştirdi. Öymen'in konuşması sırasında Dersim'i örnek vermesinin 'şanssız, kınanacak bir söylem' olduğunu kaydeden Genç, AKP'lilerin Dersim'e sahip çıktığını da belirterek, "Tayyip Erdoğan genel görüşmede Diyap Ağa'dan bahsetti. Çok seviyorsa buyursun mezarını yapsın. 1938'de mağdur edilmiş, öldürülmüş kişilerin ailelerine tazminat ödesinler" dedi.

Öymen'in sözlerinin insanları üzdüğü ve kırdığını ancak bu sözlerin partisine mal edilemeyeceğini söyleyen Genç, bir soru üzerine "Atatürk'ün Dersim olaylarında bir günahı yok. Atatürk'ü kötüleyeceğiz de kime sahip çıkacağız Fethullah Gülen'e mi Tayyip Erdoğan'a mı Vahdettin'e mi? Getirip bu işi Atatürk'e bağlamaya çalışıyorlar. Bence bir hata etmiştir, çıkıp hatasının sonucuna katlansın. İstifa etsin, ben olsam ederdim. Siyaset basiret meselesidir. Kaldı ki Öymen de iyi de Başbakan da hergün gaf yapıyor, niye istifa etmiyor. Sayın Öymen ben bir hata ettim der Atatürk'ü hiç karıştırmadan istifa eder" diye konuştu.

 

'Muhalefet gensoru versin'

Genç, telefon dinlemeleri konusunda ise muhalefete eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında Meclis soruşturması, Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında ise gensoru önergesi vermeleri çağrısında bulundu. Türkiye'nin karanlık bir rejime doğru götürülmek istendiğini söyleyen Genç, Başbakan ve Adalet Bakanı hakkında gensoru önergesi hazırladığını, muhalefetin destek vermesi halinde önergeleri Meclis'e sunacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler