Genel Başkanlardan birlik mesajı

CHP Parti Okulu'nun açılış kurdelesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkanlar Deniz Baykal ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın birlikte keserek "birlik" mesajı verdiler.

Yayınlanma: 09.09.2011 - 13:27
Abone Ol google-news

CHP Parti Okulu, Çankaya Çevre Sokak'ta bulunan eski Genel Merkez Binasında açıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni CHP" söylemiyle geçmişlerini reddetmediklerini vurgulayarak "Biz birilerinin yaptığı gibi 'Kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, Milli Görüş gömleğini çıkardık, yeniyiz' demedik. Biz köklerimizle CHP'liyiz" dedi.

CHP Parti Okulu'nun açılışının ardından burada bulunan konferans salonunda ilk olarak parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı bir konuşma yaptı.

Sarı, parti eğitimini CHP örgütüyle ve halkla etkileşim içinde olmanın bir fırsatı olarak göreceklerini ve parti içi eğitimi bir örgütlenme biçimi ve yöntemi olarak yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Sarı'nın ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu günün hayatının en mutlu günlerinden birisi olduğunu, partinin 88. kuruluş yıldönümü ile birlikte Parti Okulu'nun açılış sevincini yaşadıklarını belirtti. Ulus'taki eski Genel Merkez binasını satarak buradan yaratılan kaynakla Parti Okulu'nu kurduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, eğitime önce gençlerden başladıklarını, CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ile eski CHP milletvekili Ali Topuz'un Muş'taki gençlerle birlikte Muş'ta bir gençlik merkezi açtıklarını, bu merkezin de Parti Okulu'nun ilk adımı olduğunu kaydetti.
 

"Part içi rekabet hizipçilik değildir"

Kılıçdaroğlu, CHP'yi iktidardan alıkoyan eksiklikleri bileceklerini, kusurlardan ve zaaflardan arınacaklarını dile getirerek "CHP içinde parti içi rekabet olacaktır, bunu unutmayın. Bu, hizipçilik değildir. Partinin iç dinamikleri, birbirini aşma çabaları her zaman olmalıdır, partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir. Bu temel ögeyi yaşatacağız" dedi.

Gençleşeceklerini ve yenileneceklerini, ruhlarında Mustafa Kemal'in devrimci ruhunun olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın gözü, kulağı sesi olarak dertlerini dile getireceklerini ifade etti.
 

"Türkiye tarihinde bir CHP vardır, bir de diğer partiler"

CHP'nin yıllardır statükocu olmakla suçlandığını ancak partinin ruhunda devrimciliği taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki terör sorunuyla ilgili "AKP terörü önleyecek ama CHP buna engel oluyor" algısının yaratılmaya çalışıldığını dile getirerek "Terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan, en sağlıklı önerileri getiren, çözüm konusunda her türlü çabayı harcayan ve çözüm geldiği zaman kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti CHP'dir. Terörü besleyen, terörü azgınlaştıran tek parti AKP'dir. Şimdi geldiği süreçte kanla beslenmeye çalışıyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiy'de barışı ve huzuru egemen kılmak, insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri genişletmek istediklerini vurgulayarak "CHP dışında hiçbir siyasal parti köklü değişimlere ve devrimlere imza atmış değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde bir CHP vardır, bir de diğer partiler vardır" dedi.
 

"CHP Türkiye'nin teminatıdır"

CHP olarak "insan odaklı" bir siyaset izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanın önceliği her şeyin üstündedir. İnsanın önceliği derken onun etnik kimliğine, onun inançlarına bakmayacağız. İnsan inançlarıyla, düşünceleriyle, etnik kimliğiyle tanrının yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır. İnsanımızın değer yargılarına saygı gösteren parti CHP'dir. Bu algıyı Türkiye'nin bütün dokularına ulaştırmak zorundayız. CHP değişimin, dönüşümün, insan haklarının, gençlerin, kadınların adresidir, CHP Türkiye'nin adresidir, CHP Türkiye'nin teminatıdır, Orta Doğu'nun, dünyanın teminatıdır. CHP bütün ülkelere barışı ve kardeşliği, çağdaş düzeni hatırlatan bir partidir. O açıdan CHP, Türkiye Cumhuriyeti tarihini yeniden yazan, kaleme alan, aydınlanmanın yolunu açan bir partidir."
 

"Biz birileri gibi kirli gömleklerimizi çıkardık demedik"

Bilimin ve teknolojinin, halkın özgürleşmesiyle beraber götürülmesi durumunda devrimciliğin ve toplumu ileriye götürmenin kapısının açılabileceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Ama eğitimi toplumu geriye götürmek için de kullanabilirsiniz. Bunu yapan ülkeler tarihten silinip gitmişlerdir. Bizim amacımız toplumu ileriye taşımak, daha da özgürleştirmektir. Yozlaşmanın da soysuzlaştırmanın da karşısında olacağız" dedi.

"Yeni CHP" söylemiyle geçmişlerini reddetmediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz birilerinin yaptığı gibi 'Kirli gömleklerimizi çıkardık, aklandık, Milli Görüş gömleğini çıkardık, yeniyiz' demedik. Biz köklerimizle CHP'liyiz. Biz Kuvayı Milliye ruhuyla CHP'liyiz. Biz, 21. yüzyılın değişimine ve dönüşümüne Türkiye'de imza atmak için çaba harcayan CHP'yiz. Onun için biz CHP yeni derken birilerinin dediği gibi 'Yok köklerini reddettiler.' Hayır. Biz köklerimizle, geçmişimizle gurur duyan bir partiyiz. Biz birilerinin giydiği kirli gömleği ne tarihte giydik, ne şimdi giyiyoruz, ne de bundan sonra giyeceğiz."

"AKP tökezleyen bir Türkiye yarattı"

AKP'nin hiçbir partiye nasip olmayacak bir başarı elde ederek yüzde 49.9 oranında oy almasına karşın "Tökezleyen bir Türkiye ve ezberi bozulmuş bir iktidar" yarattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dün söylediğini ertesi günü yalanlayan bir siyasal iktidar, Türkiye'yi unutup Arap sokağına oynayan bir siyasal iktidar. Türkiye'nin sorunlarını Türk halkının gözünden çekip elinden alıp gizlemek isteyen bir siyasal iktidar. Ama bu siyasal iktidarın maskesini indirmek sadece benim, sadece Muşlu kardeşlerimin değil, bütün yurtseverlerin, bütün CHP'lilerin temel görevidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Parti Okulu'nun sadece Ankara'yla sınırlı kalmayacağını, İstanbul, İzmir ve Adana'da da benzerlerinin oluşturulacağını belirtirken uzun vadede Parti Okulu'ndan mezun olmayanların üye ve delege olamayacağını ifade etti.
 

"Baykal'a saygı duymak her CHP'linin temel görevi"

Kılıçdaroğlu, Parti Okulu'nda ilk dersi eski Genel Başkanlardan Altan Öymen'in vereceğini ve bu nedenle burada bulunan gençlerin şanslı olduğunu ifade ederken "Ve yine ne mutlu size, Sayın Deniz Baykal aramızda, eski Genel Başkanımız. Ona her zaman, her yerde, her ortamda saygı duymak her CHP'linin temel görevidir" dedi. Kılıçdaroğlu, aralarında bulunan Murat Karayalçın'ı da selamlayarak Karayalçın'ın siyasi tarihte önemli değişimlere imza atmış bir Genel Başkan olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından CHP'ye katılan Çankırı'daki bazı belde belediye başkanlarına rozet takıldı. Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymen ve Karayalçın'ı sahneye davet ederek onların da rozet takmalarını istedi. Rozet takılmasından sonra Kılıçdaroğlu, Baykal, Öymen ve Karayalçın ile belediye başkanları hep birlikte fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Altan Öymen, CHP Parti Okulu'nun "Kuruluştan günümüze CHP" başlıklı ilk dersini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler