Genel kurulda ‘koalisyon’ düzeni

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,TBMM'de AKP ve MHP'nin yan yana oturmasına ilişkin çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ile MHP’nin yan yana oturmasına yönelik bir çalışma yapıldığını belirterek “Bu Meclis teamüllerine aykırı. Bu oturma düzeni neye göre yapılmış? Bir koalisyon olsa koalisyona göre yapılır” diye konuştu.

Özkoç, bu konuyu bugün yapılacak TBMM Başkanlık Divanı’nda gündeme getireceklerini ifade etti. TBMM’de bir süredir 600 milletvekili dolayısıyla genel kurul salonuna yönelik tadilat çalışmaları yapılıyordu. Genel kurulda partilerin oturma düzeninin sandalye sayısına göre belirlenmesi yönündeki teamül olmasına karşın, yeni dönemde teamülün aksine AKP ile MHP’nin yan yana olacağı bir taslağın olduğu iddia edildi.

 "Kılıçdaroğlu bunlardan korkmaz"

 TBMM'deki oturma düzeninde yapılan değişikliği de eleştiren Özkoç, "TBMM'deki oturma düzenini öyle bir değiştirmeye yönelmişler ki artık birinci parti, ana muhalefet partisi olmayı bir kenara koyduk, birinci parti, ikinci partiyi bırakarak, MHP'yi iktidar partisinin yanına koymuşlar. CHP'yi daha da dışarı almışlar, onun yanına İYİ Parti'yi, öbür tarafa da HDP'yi koymuşlar. Yani devlet düzenini ve iltizamını bozan davranışlar içerisindeler." dedi.

 "Yoksulluk almış başını giderken, 2017'de 3 bin 600 kişi intihar etmişken, AK Parti ve MHP'nin tek derdinin af olduğunu" savunan Özkoç, uyuşturucu satıcıları, yolsuzluk yapanlar, halkı soyanlar hapisten çıkarken, bunu yazan gazeteci ve yazarlar ile milletvekillerinin cezaevinde tutulacağını ileri sürdü.

 "Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ödediği tazminatları nasıl karşıladı?" sorusu üzerine ise Özkoç, şunları kaydetti:

 "Kemal Kılıçdaroğlu ağaç kabuğundan çıkmadı. Çevresi, dostları, arkadaşları, yoldaşları, arkasında ona inanan binlerce insan, ailesi var, köklü bir insan. Kılıçdaroğlu'nu bu şekilde yıldırabilecek Türkiye Cumhuriyeti'nde ne bir lider var, ne bir iktidar var, ne de art niyetli bir kuruluş var. Kılıçdaroğlu, bunlardan korkmaz, yoluna devam eder. Çok daha fazlasına mahkum etmek isteyebilirler ama biz, bir, adli yargıya güvenmeye devam edeceğiz. İki, CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendi mal varlığının tamamını milleti için harcamaya hazırdır, öyle yola çıkmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler