"General Dostum sürgünde değil"

Dışişleri Bakanlığı, Afgan general Dostum'un Türkiye'de sürgünde bulunmadığını belirterek "General Dostum, tedavi ve dinlenme amacıyla ülkemizde bulunmaktadır. Ülkemize kendi isteğiyle gelmiştir. İstediği zaman Afganistan dahil herhangi bir ülkeye gitmesinde hiç bir engel bulunmamaktadır" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 10:53
Abone Ol google-news

Afganistan Başkomutanlık Kurmay Başkanı ve Cümbüş-I Milli İslami Afganistan Partisi Onursal Başkanı General Abdul Raşit Dostum'un, Türkiye'de sürgünde bulunmadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı, "General Dostum, tedavi ve dinlenme amacıyla ülkemizde bulunmaktadır. İstediği zaman Afganistan dahil herhangi bir ülkeye gitmesinde hiç bir engel bulummaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, General Dostum'un Türkiye'de "sürgüne geldiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, haberlerde atıfta bulunan raporda da bu hususa esasen bir "iddia" olarak değinildiği kaydedildi. Açıklama şöyle denildi:
"General Dostum, tedavi ve dinlenme amacıyla ülkemizde bulunmaktadır. Ülkemize kendi isteğiyle gelmiştir. İstediği zaman ülkemizden ayrılmasında, Afganistan dahil herhangi bir ülkeye gitmesinde hiç bir engel bulummaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon