Gentes işçileri direnişe geçti

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri şirketin genel merkezi önünde direnişe başladı.

Yayınlanma: 20.11.2019 - 13:46
Abone Ol google-news

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, grubun genel merkezinin bulunduğu İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (DTO) önünde basın açıklaması düzenleyerek direniş başlattı.

Bugün DTO Metro durağı önünde buluşan işçiler, Gentes’in DTO’da bulunan genel merkezinin önüne  ‘İnşaat işçisi köle değildir’, ‘İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız’, ‘İşçilerin birliği patronları yenecek’ ‘Ücret hakkı gasp edilemez’,’Vur vur inlesin, Gentes dinlesin’ sloganlarıyla yürüdü.

Basın açıklaması sırasında işçiler baretlerini yerlere vurarak haklarını talep etti.

“ARTIK YETER”

Açıklamada işçiler adına konuşan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan şunları söyledi:

“Değerli arkadaşlar, değerli DTO çalışanları; sizin yanınıza Pazartesi günü de geldik. Biz kimiz? Burada Gentes  Şirketler Grubu’nun Genel Merkezi var. Bu genel merkezde bulunan şirketin Cezayir’de otel inşaatında  aylarca çalıştık. Çalıştıktan sonra hakkımız olan ödenmemiş ücretlerimizin verileceği sözüyle yaklaşık 7-8 ay önce memleketimize döndük. Buraya çok geldik gittik. ‘Ne zaman vericeksiniz?’ dedik firmaya. Bugün dedi, yarın dedi hep oyaladı. Aylardır birikmiş ücretlerimizi vermedi. Pazartesi buraya gelip bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Dedik ki biz inşaat işçisiyiz. Bizi köle olarak görüp yarın gel, ertesi gün gel, haftaya gel diye oyalayamazsın. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı istedik. Pazartesi geldiğimizde dedik ki artık diyalog bitti. Biz hakkımızı aramaya, mücadele etmeye başlayacağız. Pazartesi günü geldiğimizde Gentes’in önünde basın açıklaması yaptık. Dedik ki ‘Bu basın açıklamasından sonra bu ücretleri ödemezseniz mesainiz kaç ise biz de mesaiye başlıyoruz. Ailelerimizi yine geride bıraktık. Nasıl Cezayir’e memleketten gittiysek, nasıl çalıştıysak şimdi de hakkımızı almak için çalışacağız, mücadele edeceğiz. Patron oyalıyor, telefonlarımızı engelliyor. Biz sizi rahatsız mı ediyoruz? Hakkımızı istiyoruz. Siz sadece biz işçileri değil; ailelerimizi, çocuklarımızı, herkesi mağdur ediyorsunuz. Tüm yoklukluklara, imkansızlıklara rağmen Kayseri’den, Bursa’dan ve başka illerden geldik. Gelemeyen onlarca arkadaşımız var. Gelemeyenlerden bazıları çalışarak bize destek oluyor. Ama artık Gentes’e ‘Artık yeter!’ diyoruz. Hakkımız olanı alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.  Artık bizde buranın çalışanı olacağız. Biz hakkımızı istiyoruz, hakkımızı alana kadar da buradayız. İnşaat işçisi köle değildir.

ÖZTUTAN: TÜM HAKLAR ALINANA KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Basın açıklamasını ardından direnişe ilişkin gazetemize konuşan İYİ-SEN Başkanı Öztutan, Gentes Şirketler Grubu'nun aylardır işçilerin maaşlarını ödemediği için firmanın genel merkezi önünde direniş başlattıklarını belirterek, "Bu direnişi maaşlar ödenene kadar sürdüreceğiz. Firma yetkilileri inşaat işçilerinin haklarını gasp ediyor. Biz tüm haklar alınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm emek dostlarına bu direnişe destek olmaları için çağrı yapıyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçileri, altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönmüştü.

Mağdur işçiler önceki gün düzenlediği basın açıklamasında  "Hakkımız olanı istiyoruz, hakkımız almak için tüm meşru mücadele yöntemlerine başvuracağız. Buradan Gentes Grubunu uyarıyoruz, derhal birikmiş tüm ücretlerimiz yatırılsın" açıklamasında bulunmuştu.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler