Gerçek vaka 11 binden fazla

H1N1(domuz gribi) ABD'de toplam 20 kisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Amerikan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) yetkilileri, ABD'deki gerçek vaka sayısının 11 binden fazla olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 06:50
Abone Ol google-news

ABD'de domuz gribine yol açan Influenza A/H1N1 virüsünden kaynaklanan ölümlerin sayısı 20'ye ulaştı.

Amerikan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC) yetkilileri, son ölümlerin ikisinin New York'ta, birinin Cononecticut'ta olduğunu belirterek, ülke genelinde H1N1 ile ilgili vaka sayısının da 11 binden fazla olduğunu kaydetti.

Yetkililer, söz konusu sayıdaki doğrulanmış vaka sayısı oranının fazla olmadığını, büyük çoğunluğunun henüz doğrulanmamış, şüpheli konumda bulunduğunu belirtti.

CDC, yaklaşık 100 bin Amerikalının virüs taşıdığını, ancak bunların önemli bölümünün rahatsızlığının hafif durumda olduğunu öngörüyor.

Söz konusu kurumun verilerine göre, ülkenin geri kalan bölgelerine kıyasla virüs aktivitesi en fazla görülen bölgeler New York ile birlikte Alaska, Ideho, Washington ve Oregon olarak belirlendi.

Türkiye dahil olmak üzere bir çok ülkede görülen H1N1 vakalarının önemli bölümünü ise ABD'den bu ülkelere uçak seferiyle gelen yolcuların oluşturduğu dikkati çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) ABD'deki son 3 ölümden önceki açıklamasında dünya genelindeki 64 ülkede 19 bini aşkın insanı etkileyen virüsün 117 kişinin ölümüne yol açtığı kaydedilmişti.

 

Kıta Çin'de kesinleşen vaka sayısı 54

Kıta Çin'de Influenza A/H1N1 virüsü tespit edilen vaka sayısının 54'e çıktığı bildirildi. Virüs taşıyan dört kişinin yurtdışından gelmediğine dikkat çekildi.

Hastalar, Pekin ve Şanghay kentleriyle Guangdong, Fujian, Sichuan, Shandong, Zhejiang, Hunan, Hubei ve Henan eyaletlerinde bulunuyor.

Bu arada Hong Kong'da 27, Tayvan'da ise 14 vaka tespit edildi.

Çin Devlet Gıda-İlaç Denetim ve Yönetim Müdürlüğü tarafından dün yapılan açıklamada, Çin'in Dünya Sağlık Örgütü'nden Influenza A/H1N1 virüsüne karşı grip aşısının üretilmesinde kullanılacak örneği elde ettiği ve her şey yolunda giderse, Çin'in Temmuz sonunda ilk grup aşıyı üretmesinin beklendiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler