Geri dönüşüm ve çevre için kısa film

2. Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası ''Geri Dönüşüm ve Çevre'' Kısa Film Yarışması ödül töreni, 8 Nisan'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda yapılacak.

Yayınlanma: 05.04.2011 - 08:45
Abone Ol google-news

Recycling INDUSTRY Dergisi'nin, Çevre ve Orman Bakanlığının desteği, Türkiye Çevre Koruma Vakfının katkılarıyla düzenlediği Ulusal Yeşil Kamera Üniversiteler Arası ''Geri Dönüşüm ve Çevre'' konulu kısa film yarışmasında dereceye giren üniversite öğrencilerine, toplam 60 bin TL para ödülü verilecek.

Her türlü atığın insana ve çevreye yaptığı zararlı etkilerin yok edilmesi için gereken kamuoyu bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, Türkiye ve KKTC'deki toplam 44 üniversiteden gönderilen 81 film ''Çevre Oscarı''nı almak için yarışacak.

Yarışmada, bu yıl birinciye 30 bin TL, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek. Yarışmada ayrıca, Çevre ve Orman Bakanlığınca atık pil ve akümülatörlerin toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafına yönelik tek yetkilendirilmiş kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), dördüncüye, 5 bin TL'lik ''TAP Özel Ödülü'' verecek. Beşinci seçilecek ekip ise Green Park otellerinden birinde, hafta sonu tatiliyle ödüllendirecek.

Yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında, TRT Ankara Radyosu Atık Servettir Programı Yapımcısı Banu Demir, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, sanatçı ve uzman biyolog Ediz Hun, eski Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, gazeteci ve yapımcı Nebil Özgentürk, Kültür A.Ş. temsilcisi, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İstanbul Şubesi Başkanı Özlem Devrim ile Recycling INDUSTRY İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Türkay Özgür yer alıyor.

Sponsorlar arasında İZAYDAŞ, Simens, İSFALT, Şişli Belediyesi, TÜKÇEV, PETDER, TAP, GEKSANDER, TÜMAKÜDER, Dönmez Varil, Benli Geri Dönüşüm, Kültür A.Ş, İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile Green Park Otelleri bulunuyor.

Dereceye giren filmler, Çevre ve Orman Bakanlığının da desteğiyle toplumdaki çevre koruma bilincinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla çeşitli platformlarda ücretsiz gösterilecek.

Yarışma, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun önerisiyle 2012 yılında uluslararası boyuta taşınacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon