Girişimci 'kahke'yi keşfetti
Gaziantep yöresinin geleneksel lezzetlerinden biri olan 'kahke' son bir kaç yıldır İstanbul ve diğer şehirlerde satılan ünlü mamüllerin arasında yerini aldı. En büyük özelliği nohut mayasından yapılan Kahke'de doğal ürünlerin dışında hiç bir katkı maddesi kullanılmıyor.
Kahke’nin kurabiye görüntüsünde olduğunu ancak yenildiğinde farklı ve hoş bir lezzeti bulunduğunu söyleyen Kahke Ustası Osman Akteke, “Bu ürünü sakın kurabiye ile karıştırmayın. Kurabiye başka Kahke başka. Kahkeyi istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Şişkinlik yapmaz. Hiç bir katkı maddesi kullanılmaz. Tamamen doğal ürünlerle yapılır. Ayrıca 4 ay gibi uzun bir sürede aynı tazeliğini korur” diye konuştu.
Kahke’nin tadını ve farkını herkesin bilmesini istediklerini belirten Osman Usta, ürünü tanıtmak için açtıkları www.kahkehan.com.tr sitesini ziyaret eden gurbetçilerin yoğun ilgisi üzerine Kahke’yi yurtdışına göndermek için çalışma başlattıklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl İstanbul Fatih’te Kahke üretimine başladıklarını belirten Akteke “Bu ürünü farklı kılan en önemli özelliği nohut mayasıdır. Nohut mayasını da kendimizi üretiyoruz. Bu mayanın üretilmesinde farklı yöntemler vardır. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tatlı ve tuzlu olmak üzere 25 çeşit kahke üretiyoruz. Gün geçtikçe Kahke’ye ilgi artıyor. Taleplere yetişmekte zaman zaman zorlanıyoruz” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- DEM Partili vekillerle 'Suriye' atışması!