Girişimci 'kahke'yi keşfetti

Gaziantep yöresinin geleneksel lezzetlerinden biri olan 'kahke' son bir kaç yıldır İstanbul ve diğer şehirlerde satılan ünlü mamüllerin arasında yerini aldı. En büyük özelliği nohut mayasından yapılan Kahke'de doğal ürünlerin dışında hiç bir katkı maddesi kullanılmıyor.

Yayınlanma: 02.04.2009 - 17:07
Abone Ol google-news

Kahke’nin kurabiye görüntüsünde olduğunu ancak yenildiğinde farklı ve hoş bir lezzeti bulunduğunu söyleyen Kahke Ustası Osman Akteke, “Bu ürünü sakın kurabiye ile karıştırmayın. Kurabiye başka Kahke başka. Kahkeyi istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Şişkinlik yapmaz. Hiç bir katkı maddesi kullanılmaz. Tamamen doğal ürünlerle yapılır. Ayrıca 4 ay gibi uzun bir sürede aynı tazeliğini korur” diye konuştu.

Kahke’nin tadını ve farkını herkesin bilmesini istediklerini belirten Osman Usta, ürünü tanıtmak için açtıkları www.kahkehan.com.tr sitesini ziyaret eden gurbetçilerin yoğun ilgisi üzerine Kahke’yi yurtdışına göndermek için çalışma başlattıklarını söyledi.   

Geçtiğimiz yıl İstanbul Fatih’te Kahke üretimine başladıklarını belirten Akteke “Bu ürünü farklı kılan en önemli özelliği nohut mayasıdır. Nohut mayasını da kendimizi üretiyoruz. Bu mayanın üretilmesinde farklı yöntemler vardır. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda tatlı ve tuzlu olmak üzere 25 çeşit kahke üretiyoruz. Gün geçtikçe Kahke’ye ilgi artıyor. Taleplere yetişmekte zaman zaman zorlanıyoruz” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler