Goldberg, ''istenmeyen kişi''

Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, ülkedeki muhalefete destek verdiği gerekçesiyle ABD'nin La Paz Büyükelçisi'nin ''istenmeyen kişi'' ilan edilmesini istedi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Duguid, ''Bir kişiyi istenmeyen kişi ilan etmenin prosedürleri var'' dedi ve Amerikan Büyükelçisi hakkındaki suçlamaların da dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 11.09.2008 - 08:15
Abone Ol google-news

Bolivya Cumhurbaşkanı Evo Morales, dışişleri bakanından, ABD Büyükelçisi Philip Goldberg'e, ''istenmeyen kişi'' ilan edildiğini bildiren ve ülkeden ayrılması istenen bir nota verilmesini talep ettiğini açıkladı. Morales, bu isteğinin nedenlerine ilişkin daha ayrıntılı bir bilgi vermedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bolivya'daki Amerikan Büyükelçisi hakkındaki suçlamaların ''dayanaktan yoksun'' olduğunu bildirdi. Bakanlık sözcüsü Gordon Duguid, Bolivya Cumhurbaşkanı Morales'in, ülkedeki muhalefete destek verdiği gerekçesiyle ABD'nin La Paz Büyükelçisi'nin ''istenmeyen kişi'' ilan edilmesini istemesini değerlendirdi. Sözcü, ABD'nin alışılmış diplomatik kanallardan bilgilendirilmediğini ve basında çıkan haberleri doğrulatmaya çalıştıklarını söyledi.

Duguid, ''Bir kişiyi istenmeyen kişi ilan etmenin prosedürleri var'' dedi ve Amerikan Büyükelçisi hakkındaki suçlamaların da dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti.

Morales, dışişleri bakanından, ABD Büyükelçisi Philip Goldberg'e, ''istenmeyen kişi'' ilan edildiğini bildiren ve ülkeden ayrılması istenen bir nota verilmesini talep ettiğini açıklamış, ancak bu isteğinin nedenlerine ilişkin daha ayrıntılı bir bilgi vermemişti. Morales ve büyükelçinin arası, Amerikalı diplomatın 1 yıl önce göreve başlamasından beri gergindi. Bu gerginlik, Morales karşıtı gösterilerin yoğunlaştığı son 2 haftada daha da arttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler