Google Lipizzan’ı devirdi

Google’daki güvenlik araştırması departmanı, siber yazılım şirketi tarafından geliştirilen casus yazılım Lipizzan’ı çabuk fark etti.

Yayınlanma: 31.07.2017 - 15:29
Abone Ol google-news

Lipizzan adındaki kötü amaçlı  casus yazılımın arkasında devlet destekli ulusal güvenlik örgütü çıktı. Bu da tehlikenin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Yapılan detaylı araştırmalardan çıkan sonuçlar herkesi korkuttu.
Bu casus yazılım, cihazlardaki tüm iletişimi izleyebiliyor ve istediği bilgileri ele geçirip kayıt altına alabiliyor. Örneğin; elektronik mailler, Konum bilgileri, SMS mesajları, telefonların galerisindeki fotoğraf ve videolar üstelik telefonlarda ss diye bildiğimiz ekran görüntüsünü alabiliyor.


Tehlike o denli büyük ki casus yazılım telefonların kamerasını bile ele geçirebiliyor.
Ne yazık ki her şey bu kadarla sınırlı kalmıyor. Yazılımın diğer yetenekleri arasında Gmail, Whatsapp, Snapchat, Facebook gibi tüm uygulama ve sosyal medya hesaplarının şifrelerini çalmakta var.
Casus yazılım, Google Play Store‘daki uygulamalar aracılığıyla indirilebilirken Lipizzan adlı casus uygulama olayın farkedilmesinin hemen ardından Google Play Store‘dan kaldırıldı ve google kullanıcılarına Google Play Protect‘i kullanmasını önerdi.
Arama motoru devi Google güvenlik departmanı artık hiç olmadığı kadar dikkatli.

Renault-Nissan İttifakı ile Volkswagen Group’un Büyük Rekabeti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler