Görme engelli futboluna dev destek

Turkcell, Görme Engelli Spor Federasyonu ana sponsorluğunun yanı sıra “görme engelli futbolu”na da destek vermeye başladı.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 16:04
Abone Ol google-news

Turkcell, Görme Engelliler Futbol Ligi ‘Sesi Görenler’in yanı sıra B1 (hiç görmeyenler) Milli Futbol Takımı’na 2016 Paralimpik Oyunları yolunda sponsor olduğunu açıklamak ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalığı arttırmak amacıyla Ülker Sports Arena’da bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Mehmet Topal, Tümer Metin, Bülent Korkmaz, Metin Tekin, Ali Gültiken gibi ünlü futbolcular, basın mensupları ve görme engelli milli futbolcuların mücadele ettiği bir gösteri maçı gerçekleşti.

Karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken, her iki takımda yaptığı mücadeleyle göz doldurdu. Müsabakayı Beyaz Takım, Ali Gültiken ve Serdar Ali Çelikler’in golleriyle 2-1 kazandı. Son dakikada Bülent Korkmaz’la bir penaltıdan yararlanamayan mavi takımın tek golünü ise aynı zamanda Görme Engelli Milli Takım oyuncusu olan Ali Çavdar kaydetti.


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. İletişim ve teknoloji olanaklarımızı insanların hizmetine sunmak ve fırsat eşitliği sağlayarak ülkemizin ve toplumumuzun ekonomik-sosyal gelişimine katkıda bulunmak en önemli odaklarımızdan biri. Bu vizyon doğrultusunda görme engelli spor federasyonu ana sponsorluğumuz ve görme engelli bisiklet branşına verdiğimiz desteklerin ardından görme engelli futboluna da tüm desteğimizi yansıtacağız. Engelli vatandaşlarımıza verdiğimiz destek sporla da sınırlı değil, onları hayatın içine katmak için ‘Engel Tanımayanlar’ kapsamında başta Turkcell Hayal Ortağım projemiz olmak üzere birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikle de engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarla dikkat çekmek istedik" dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler