Görme engellilere eğitim engeli!

Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nun Niğde'de kapatılması Türkiye Körler Federasyonu üyeleri tarafından protesto edildi. Federasyon tarafından Okulun açılması ve diğer görme engelliler okullarının kapatılması girişiminin durdurulması amacıyla toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye iletileceği bildirildi.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

Türkiye Körler Federasyonu üyeleri Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nun kapatılmasını protesto etti.

Kızılay'da Güvenpark'ın girişinde toplanan Türkiye Körler Federasyonu Üyeleri, ''Okulumu Kapatma Körü Cahil Bırakma'', ''Eğitim Haktır Engellenemez'' ve ''Niğde Körler Okulu Geri Açılsın'' yazılı dövizler taşıyarak aynı içerikli sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Demirci, Niğde Cemil Meriç Görme Engelliler İlköğretim Okulunun yeniden eğitim ve öğretime açılmasını istedi.

Diğer okullarının da kapatılması olasılığı bulunduğunu öne süren Demirci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyu bilimsel olarak ele alması gerektiğini söyledi.

Okulun açılması ve diğer görme engelliler okullarının kapatılması girişiminin durdurulması amacıyla toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'ye iletileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler