Grev kararı, ATV-Sabah'ın Ankara bürosuna asıldı
ATV-Sabah Ankara temsilciliğine grev kararı kararı asıldı. Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, gazetecilerin örgütlenme konusunda sıkıntı çektiğini belirtti. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi de sendikaların ATV ve Sabah çalışanlarına verdiği desteğe dikkati çekerek, çalışanların bu önemi görüp, bu desteği karşılıksız bırakmaması gerektiğini söyledi.
ATV-Sabah'ta yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararı, Ankara Temsilciliğine asıldı. Grev kararını asmak üzere Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üye ve yöneticileri, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Türk-İş ve KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticileri temsilcilik önünde toplandı.
Katılımcılar, çalışanların sendika ve toplu sözleşme hakkına saygı gösterilmesine yönelik sloganlar attılar. Ergün Atalay, yaptığı konuşmada, sendikaların yapmak isteyecekleri son şeyin grev olduğunu söyledi.
Sendikalı işçi oranının yüzde 5-10'larda gezdiği bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini vurgulayan Atalay, Türkiye'de sendikal örgütlenmenin önüne çeşitli engeller çıkarıldığını, sendikaların bu zorlukları aşabilmek için yoğun mücadele verdiklerini ifade etti. Atalay, şunları kaydetti: ''TGS ve gazeteciler, örgütlenme konusunda katmerli sıkıntı çekiyor. Bu konuda verdiğimiz mücadeleye rağmen bir arpa boyu yol kat edemedik. Demokrasiden, insan haklarından, mazlumların haklarını korumaktan söz eden köşe yazarları, arkadaşlarımız, dostlarımız, sendikalar söz konusu olduğunda bir tek olumlu satır yazmıyorlar. Kötülemeye gelince herkesi aynı kefeye koyup yazıyorlar. Bu gemi bu hızla gitmez. Sendikalaşmanın önündeki engelleri mutlaka kaldırmak zorundayız. Bu öncelikli meselemiz olmak zorunda.''
İpekçi işveren temsilcilerine seslendi
TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ATV ve Sabah çalışanlarına verdiği desteğe dikkati çekerek, çalışanların kendilerine verilen bu önemi görüp, karşılıksız bırakmaması gerektiğini söyledi.
İşverenin örgütlenmeyi kırmak için çalışanlara çeşitli vaatlerde bulunduğunu anlatan İpekçi ''Bu toplu sözleşmenin değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Çalışanlar da toplu sözleşmeden daha değerli bir şey olmadığını görmeliler'' dedi.
İşveren temsilcilerine de seslenen İpekçi, şöyle konuştu: ''Bu bizim değil, sizin tercihinizdir. Bu grev kararının alınmasını siz istediniz. Biz de asıyoruz. Sürecin nasıl işleyeceği sizin tavrınıza bağlı. Çalışanların geleceğini nasıl planlayacağımıza birlikte karar verirsek bu konu çözülür. Tercihiniz bu değilse grev kararı uygulamaya konulur. Eğer toplu sözleşme masasına oturmamakta ısrar ederseniz, bu binaların önü sendikalar, demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları tarafından miting alanına dönüştürülür. İşin buralara gitmesini istemiyorsanız, uzlaşmayla bu konuyu sonuçlandırırsınız.''
Mevzuat gereği grev kararı almak zorunda olduklarına işaret eden İpekçi, ''Grev kararı almasak 'sarı sendika' olurduk. Kimse bize 'sarı sendika' diyemez, kimse de bize kurumun itibarını düşürüyorsunuz diyemez'' dedi.
İpekçi, yaşanan süreçte çalışanlara da iş düştüğünü dile getirerek, ''Dışarıda bu destek verilirken içeride de mutlaka bir hareketlilik olmalı. Bir pasif direniş, bir kalem bırakma eylemi yapılabilir. Bundan dolayı da kimse kimseyi işten atamaz'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından, TGS yöneticileri ile destek için gelen sendikaların genel başkanları grev kararını temsilcilik binasının girişine astılar.
En Çok Okunan Haberler
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- İkinci elde 'Suriyeli' hareketliliği