Greve destek

Çeşitli sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) örgütlü olduğu Turkuvaz Medya Grubu'nda 13 Şubat'tan bu yana grevde olan gazetecileri ziyaret etti.

Greve destek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.03.2009 - 13:10

Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Sözcü Vekili Turgut Ünlü ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ATV, Sabah ve dergi grubunun bulunduğu Turkuvaz Medya Grubu çalışanlarının devam ettirdiği greve destek amacıyla ATV binası önüne geldi.
Burada bir konuşma yapan Ünlü, gazetecilerin haklı bir emek ve iş mücadelesi verdiğini belirtti. Emeğin en önemli değer olduğuna inandıklarını anlatan Ünlü, medya patronlarının gazetecileri bu şekilde dışarda bırakmalarının doğru olmadığını söyledi.

Ünlü, ''Bizler de tüketim gücümüzü kullanarak protesto ediyoruz. Bu basın ve yayın kuruluşlarını izlemeyeceğiz ve gazetelerini almayacağız. Basın emekçilerinin en kısa sürede yasal haklarına kavuşturulması gerekiyor'' dedi.
 

Gazetecilere gıda paketi

Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) Başkanı Cemail Bakındı ve sendika üyeleri de grevdeki gazetecilere gıda paketleri getirdi. Bakındı, burada yaptığı açıklamada, basının ticaretle ilişkisinin kesilmediği sürece dördüncü kuvvetten asla söz edilemeyeceğini vurguladı.

Türkiye'nin aydınlanması, halkın demokratik etkinliğinin attırılması için basının özgürleşmesi gerektiğini anlatan Bakındı, halkın yararına hizmet yapan bir basını aradıklarını belirtti.

Desteklerinin örgütlü ve özgür basını bulana kadar devam edeceğini dile getiren Bakındı, basının olmadığı yerde halkın aydınlanmasının mümkün olmayacağına işaret etti. Baskı altında ve patronları emrindeki bir basının yazı yazmasının mümkün olmadığını söyleyen Bakındı, örgütlü basının olmadığı yerde demokrasinin olamayacağını kaydetti.
 

TGS Genel Başkanı İpekçi

TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de 13 Şubattan bu yana grevin devam ettiğini anımsattı.
Bu grevin toplu sözleşme mücadelesi misyonunun ötesine taşındığını anlatan İpekçi, bu mücadelenin basın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesi haline geldiğini belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve medya arasında bir tartışmanın söz konusu olduğunu savunan İpekçi, şunları söyledi:

''Başbakan, çeşitli tehditlerle medyayı hizaya sokmaya çalışıyor ama nihayet bir gerçeği fark etti. Basında sendikasızlaşmayı fark etti. Bunu artık ifade etmeye başladı. Yıllardır söylediğimiz buydu. Medyada bir sendikasızlaştırma, bir köleleştirme söz konusu... Editoryal bağımsızlık bu nedenle zarar görüyor. Başbakana çağrımız şudur. Gelin burada bu toplu sözleşme mücadelesinin başarıyla sonuçlanması için üzerinize düşenleri yerine getirin.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler