Grip aşısı için işbirliği

Johnson&Johnson, merkezi Hollanda'da bulunan Crucell biyoteknoloji şirketinin yüzde 18 hissesini 301,8 milyon Avro'ya satın aldı.

Yayınlanma: 20.10.2009 - 10:43
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Johnson&Johnson'un Crucell şirketinin hisselerini alarak dünyada influenzanın (grip) önlenmesi ve tedavisi de dahil olmak üzere yenilikçi ürünler geliştirmek için stratejik işbirliği yaptığı belirtildi.

İşbirliğinin ilk odak noktasının gribin tedavisi ve önlenmesi için ''evrensel monoklonal antikor ürününün'' (flu-mAb) geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi olacağı dile getirilen açıklamada, uzun vadeli yenilikçilik işbirliğinin odağının ise hem evrensel bir grip aşısının geliştirilmesi hem de bulaşıcı olan ve olmayan başka üç hastalığı hedef alan monoklonal antikorlar ve/veya aşılarının geliştirilmesi olacağı kaydedildi.

Flu-mAb işbirliği altında Crucell ve Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals ya da yan kuruluşlarının tüm H1N1 (mevsimsel gribe ve şu anki güncel salgına neden olan), H5N1 veya kuş gribi de dahil olmak üzere tüm influenza A türlerini hedefleyen evrensel bir flu-mAb ürünü geliştirmede sorumluluğu paylaşacağı ifade edilen açıklamada, ''Crucell daha önceden bulduğu influenza antikorlarının IIa fazına kadar olan Ar-Ge süreci ile işbirliğinden çıkan yeni antikorların Ar-Ge'sinden sorumlu olacak. Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals ya da yan kuruluşları ise flu-mAb ürününün IIb fazından ilerisine geliştirme işlerinden sorumlu olacak'' denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Johnson&Johnson Üst Yöneticisi (CEO) Paul Stoffels, şunları belirtti:
''Hastalık önleme ve tedavideki önemli ilerlemelere rağmen influenza hala büyük bir sağlık tehdidi oluşturmaktadır. Her sene o dönemki influenza türü için aşılar formüle edilmek durumunda kalınıyor. Oysa birçok türe karşı koruma sağlayacak evrensel bir antikor ya da aşı, ani bir salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır. Crucell ile bu işbirliğinden çok heyecan duyuyoruz, çünkü bu işbirliği bize antikor ve aşı hakkında bilimsel bilgi ile teknolojiyi sağlayacak ve karşılanmamış medikal ihtiyaçlar için önleyici sağlık çözümleri sunma yeteneğimizi genişletecektir.''

Crucell Üst Yöneticisi Ronald Brus ise ''Crucell'in antikor ürünler ve aşıların buluş, geliştirme ve üretimi için yenilikçi teknolojileri, küresel sağlık tehditlerine karşı çok gerekli medikal çözümlerin geliştirilmesi yolunu açmaktadır. Johnson&Johnson ile bu işbirliğimizin küresel sağlığa yenilikçilik getirme çabalarımızı kolaylaştıracağından dolayı çok mutluyuz. Bu işbirliği Crucell;in varolan 'flu-mAb; programının hızlanması yolunu açacaktır. Bu program her influenza türünün önlenmesi ve tedavisi için tek bir antikor ürün yaratma potansiyeli bulunmaktadır'' ifadesini kullandı.

Açıklamada, influenzanın dünya çapında yüksek oranda ölüme neden olan önemli bir hastalık olduğu belirtilerek, sadece 2008 yılında gelişmiş ülkelerde 14 milyon kişiye influenza teşhisi konulduğu, gelişmekte olan ülkelerde ise bu rakamların çok daha yüksek seviyelerde bulunduğu vurgulandı.

Grip salgınlarının dünya genelinde her yıl 3-5 milyon kişinin ciddi biçimde hastalanmasına yol açtığı ifade edilen açıklamada, hastalığın 350 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler