Gül ailesinden milyonluk bağışlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kayseri'de kurulan üniversiteyi desteklemek için oluşturulan Abdullah Gül Üniversitesini Destekleme Vakfı'na Gül ailesinden milyonluk bağışlar yapıldı.

Yayınlanma: 30.06.2011 - 11:03
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Gül’ünde katılımıyla geçtiğimiz hafta pazar günü yapılan törende, bağışçılar hakkındaki bilgiyi vakıf başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu verdi. Çıkrıkçıoğlu, 50 işadamından birer milyon TL bağış hedeflediklerini ve bunun 30 milyon TL’lik kısmını kesinleştirdiklerini vurguladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Temelini atacağımız Abdullah Gül Üniversitesi’ni desteklemek amacıyla Kayserili hayırseverler olarak bir vakıf kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da vakfımızın onursal başkanlığını lütfedip kabul buyurdular. Bundan dolayı zatıalilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bu vakıf için en az 50 işadamından birer milyon lira hedefledik ve kuruluşun tamamlamakta olduğu şu anda 30 milyon liranın üzerinde bağışı kesinleştirdik. İzninizle, bu bağışı yapanlara huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Süleyman Çetinsaya, Hacı Boydak, Yaşar Küçükçalık, Hamdi Akın, Ahmet Erciyas, Emin Bayraktar, Rıza Özdereci, Yılmaz Öztaşkın, Refik Aydoğan, Tuncay Özilhan, Saffet Aslan, Murat Dedeman, Fatih Karamancı, Necati Kurmel, Halit Narin, Recep Mamur, Rıfat Hisarcıklıoğlu, Güler Sabancı, Ali Doğramacı, Bekir Yıldız, Memduh Büyükkılıç, Mustafa Çelik, Mehmet Tekelioğlu, Macit Gül, Mehmet Sarımermer, Ahmet Münir Gül, Mehmet Emre Gül, ayrıca şimdiden 3 binanın yapım sözünü de aldık. ”

Bağışçılar arasındaki Mehmet Tekelioğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün eniştesi. Tekelioğlu, AKP kapatma davası sürecinde de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ü Çukurambar’daki evinde buluşturmuştu. Diğer bağışçılardan Macit Gül, Cumhurbaşkanı’nın kardeşi, Mehmet Sarımermer ise damadı. Gül’ün büyük oğlu Ahmet Münir Gül ile küçük oğlu Mehmet Emre Gül de milyon TL’lik bağışlarda bulunan 30 isim arasında yerini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler