"Gül, cambaza bak oyunu oynadı"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanunu onaylamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayın yasasını onaylamasını manidar buluyorum. Gül, cambaza bak oyunu oynadı" dedi.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 17:17
Abone Ol google-news

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayın yasasını onaylamasını manidar buluyorum." dedi.

Uzun, BBP Genel Başkanlığına seçilen Yalçın Topçu'yu makamında ziyaret ederek BBP Genel Başkanlığı'na seçilmesi dolayısıyla kendisini kutladı.

Uzun, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Taraf Gazetesi'nin iddialarına yönelik olarak "Hepimiz hukuka güvenmeliyiz, olayın aydınlatılmasını beklemeliyiz. Ama sivil siyasetin bütün aktörleri, bu konuda demokrasi ve sivil siyasetin yanında net bir duruş sergilemelidir" dedi.


"Cumhurbaşkanı Gül, cambaza bak oyunu oynadı"

Uzun, Cumhurbaşkanı Gül'ün mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin kanunu onaylamasını da eleştirerek şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanı
'cambaza bak' oyunu oynadı. Gündemde bu kadar hararetli bir tartışma varken, sayın Cumhurbaşkanı'nın 15 günlük inceleme süresinin sonunu beklemeden yasayı onaylamasını manidar buluyorum. Bu onaylamayı Türk milletinin dikkatinden kaçırılması olayı olarak görüyorum. Bu yasaya ilişkin tüm kesimlerin endişesi vardı. Sayın Cumhurbaşkanı milletin rızasını değil, Sayın Başbakan'ın rızasını gözetmiştir."

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da "Genelkurmay Başkanı'nın 'sonuna kadar gideceğiz' sözü önemlidir. Eğer böyle bir hadise varsa, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki çürükleri inşallah ayıklar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler