"Gül, Peres'le görüşmeyi iptal etti ama..."

İsrail Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Cumhurbaşkanları Gül ile Peres arasındaki buluşma konusu için "Görüşme iptal edilmedi çünkü hiçbir zaman organize bir biçimde ayarlanmamıştı" derken Haaretz gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı, Peres ile görüşmeyi iptal etti ama Ahmedinejad ile buluşmayı planlıyor" başlığını kullandı.

Yayınlanma: 20.09.2010 - 13:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile "yoğun programı" nedeniyle görüşmeyeceğini açıklaması, İsrail'de yankı buldu. İsrail Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, "Görüşme iptal edilmedi çünkü hiçbir zaman organize bir biçimde ayarlanmamıştı" derken Haaretz gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı Peres ile görüşmeyi iptal etti ama Ahmedinejad ile buluşmayı planlıyor" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Şimon Peres ile görüşmeyeceğini açıklamasının ardından, Yedioth Ahronot gazetesine konuşan İsrail Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan bir yetkilisi, "Görüşme iptal edilmedi çünkü hiçbir zaman organize bir biçimde ayarlanmamıştı" dedi. Gazete de internet sayfasındaki haberinde de "Gül, Peres ile görüşmek için zaman bulamadı" başlığını attı.

Haaretz gazetesi de, "Türk Cumhurbaşkanı, Peres ile görüşmeleri iptal etti ama Ahmedinejad ile buluşmayı planlıyor" başlığını kullandığı haberinde görüşme olacağı bilgilerine rağmen Gül'ün, programın sıkışık olduğu gerekçesiyle İsrail Cumhurbaşkanı ile buluşamayacağını belirttiğini yazdı.

Buna karşın Gül'ün İran Cumhurbaşkanı Mahmut Amedinejad ile bir araya geleceğine dikkat çeken gazete, Gül'ün, New York'ta gazetecilere, Tahran'ın tartışmalı nükleer programına ilişkin anlaşmazlığın, birçokları için gündeminin ilk maddesi olmasını beklediğini söylediğine işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler