Gül: Tutuklu vekiller Meclis'te olmalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir kez daha yeni Anayasa konusunda uzlaşının önemine vurgu yaptı, liderlere çağrı yaptı. Hollanda ziyaretinde gazetecilere konuşan Gül, tutuklu vekillerle ilgili ise, "Herkesin görevinde yani Meclis'te olmasını arzu ederdim" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.04.2012 - 12:40
Abone Ol google-news

Hollanda ziyaretinde Amsterdam'dan Maastrich kentine giderken konuşan Gül, liderlere çağrı yaptı, "Yeni anayasa için olumlu bir siyasi iklim yaratılmalı ve geciktirilmeden yapılmalı" dedi.

Gül, "Böyle bir belgeyi yazabilecek politik iklimi de oluşturmak gerekiyor. Şu anda açıkçası bunun tam var olduğunu söylemek biraz zor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'e göre, bu iklimin oluşamamasının sebebi türk siyasetinin kavgacı geleneği.

Cumhurbaşkanı, "Kırıcı, ağır, tok cümleler o kadar kullanılıyor ki. Bizim orada 'ağır, tok konuşuyorsun' derler. Bu bizim siyasi geleneğimizin bize taşıdığı negatif bir yan. Biraz bundan çıkmak lazım, çünkü sonunda bir çok şeyin ben ideolojik olmaktan çok psikolojik olduğuna inanıyorum. Görev siyasi partilerimizin başkanlarına düşüyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın Anayasa metni konusunda da uyarıları vardı. Gül şunları söyledi:

"Ben Anayasa'nın metni üzerinde bir mutabakatta zorlanılacağı kanaatinde değilim. Önemli olan bunu becerebilmek. Ama çok detaylı bir Anayasa olmasını da bu çağda yanlış görüyorum. Çünkü detaylı Anayasa demek, kısıtlayıcı anayasa demek."

Cumhurbaşkanı Gül, tutuklu milletvekilleriyle ilgili görüşlerini ise yineledi, "Milletvekillerinin tutuklu olması üzücü. Bizim mahkemeye söyleyebileceğimiz bir şeyimiz yok. Ama ben çok arzu ederdim herkes görevinde yani Meclis'te olsun"
dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler