Gümüşhane'de kurt saldırısı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bir kişiye kurt saldırdı. Yapılan araştırmalarda saldırıya uğrayan kişi de kuduz mikrobuna rastlandığı bildirildi.

Yayınlanma: 29.09.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinin Sütveren köyündeki tarlasında çalışan Cafer Oktay (65), kurdun saldırısına uğradı. Kelkit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Oktay, buradaki ilk müdahalenin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Oktay'a saldıran kurt, yurttaşlar tarafından vurularak Kelkit Tarım Müdürlüğü'ne getirildi. Burada kurdun başı alınarak analiz için Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Cemalettin Atalay, Oktay'ın yapılan tahlillerinde kuduz mikrobuna rastlandığını ve hemen tedavisine başlandığını ifade etti.

Atalay, ''Vatandaşımızın aşıları, aşı şemasına göre yapılacaktır. Şu anda ortopedik olarak parmağında sorun var. Kurdun saldırısı sonrası kol ve bacaklarının bazı yerlerinde yaralar bulunmaktadır. Tedavisi hastanemizde sürüyor'' dedi.

Tarlasında çalışırken kurdun saldırısına uğrayan Cafer Oktay, ''Taş alarak kurda vurmaya başladım. O sırada kurt elimi yaraladı. Kurdun bana saldırdığını gören köpeğimiz havlayınca kurt beni bırakarak köpeğe saldırdı. Onunla mücadele ettikten sonra kaçmaya çalışırken, olayı duyan köylülerimiz kurdu vurdu'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler