Güneş: Sevgi, saygı bekliyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kötülüklerin, yanlışlıkların, gerilimlerin geride kaldığı, güzelliklerin, sevgi, saygı hoşgörünün olduğu bir yarış istediğini söyledi.

Yayınlanma: 08.09.2011 - 10:06
Abone Ol google-news

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, zaman zaman kendi ağzımızdan, kendisine ait olmayan düşüncelerle kamuoyunun etkilendiğini gördüğünü belirterek, ''Diliyorum ki; iyi başlasın, iyi bitsin. Kötülüklerin, yanlışlıkların gerilimlerin geride kaldığı, güzelliklerin, sevgi, saygı hoşgörünün olduğu bir yarış istiyorum'' dedi.

Trabzonspor'un 31 oyuncusu olduğunu, bu oyuncuların ikisinin sakatlıklarının uzun süreceği için şu aşamada yarışa 29 oyuncu ile katılacaklarını dile getiren Güneş, ''Yeni gelen takımlar oldu ligimize, Samsun, Ordu, Mersin. Eskiden bilikte olduğumuz takımlar yine geldi, onlara hoşgeldin diyor, başarılar diliyorum'' diye konuştu.
Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa yarışında devam ettiğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

''Hem biz, hem onlar için yeni başarılar olmasını arzu ediyorum. Tartışmaya çok açık olmasına rağmen bizim gündemimizde olmayan, bilgimizin alınmadığı ama uygulanmaya konulan play-off sistemi ile lige başlayacağız.
Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyoruz. Fair-play içinde oynamak, ülkemizi iyi tanıtmak istiyoruz. Sportif başarıyı kovalayacağız. Herkesten destek, sevgi, saygı bekliyoruz. Spor Toto Süper Lig'de, Ziraat Türkiye Kupası'nda başarılı bir sonuç almak için olağanüstü gayret edeceğiz. Yepyeni lige, yepyeni yarışa gireceğiz. Uyum dönemi geçirecek bir dönem olacak. Üç kulvarda farklılıkları, uygulamaları farklı olan yarış olacak. Milli takıma bu dönemde oyuncular vereceğiz. Bizim şu anda elimizdeki kadromuz değişkenliği olan bir takım. 4 kaleci, sakatlıklarla beraber yarış için eksik sayılabilir.''


Seyirci ve taraftarın yeni dönemde çok daha dikkatli ve sorumlu olmasını beklediğini dile getiren Güneş, ''Bu sadece Trabzonspor taraftarı için değil, tüm futbolseverler için olması gerekiyor. Fazla mesafe almadık. Futbola ilgi var ama sevgi, saygı, hoşgörüyü ön plana çıkarmamız gerekiyor.

Kazanmak, kaybetmekten çok fair-play içinde hareket etmemiz gerekiyor. Sahamızda olumsuzluk yaparak, oyuncularımızı yuhalamak, onlara küfretmek yerine iki takımı alkışlamak gerekiyor. Hak eden daha fazla alkışlanmalı ama maçı kaybedenin de alkışlanması gerekiyor, çünkü emek veriyor. O emeğe saygı gösterilmeli. Kaybeden oyuncular o alkışları hak etmek için daha fazla gayret edecektir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler