Güneydoğu'da kan durmuyor... Sur'da patlama, Cizre'de 1'i çocuk 3 ölü

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 27’nci güne girdi. İlçede sabah saatlerinde meydana gelen patlamada 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Diyarbakır'da Sur ilçesine yürümek isteyenlere ise gaz bombalı müdahalede bulunuldu. Şırnak'ın Cizre ilçesinde de bugün üç kişi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 12:22
Abone Ol google-news

<video:455155>

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık'ta 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, çatışmalarda sürüyor.

Sur'da bu sabah saatlerinde PKK'liler tuzaladıkları 2 el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamanın ardından güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çatışma çıktı.

 


Meydana gelen patlama ve çatışmalarda 5 özel harekat polisi, 4 jandarma özel harekat mensubu olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralı asker ve polisler kentteki çeşitli hastanelere sevk edilirken, göğsünden kurşunla yaralanan 1 polis ile patlama sırasında bacağına şarapnel isabet eden 1 asker ameliyata alındı. Tedavi altına alınan güvenlik güçlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

ŞIRNAK'IN CİZRE İLÇESİNDE 1'İ ÇOCUK 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmalar devam ederken, bugün 1'i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

Sendika'nın haberine göre, Nur Mahallesi'nde evinde fenalaşan 85 yaşındaki Kumri Işık, hayatını kaybetti. Evinde fenalaşan Işık'a müdahale için  gelen ambulansın mahalleye sokulmadığı iddia ediliyor.

5 yaşındaki çocuk ensesinden kurşunla öldürüldü

Cudi Mahallesi'nde ise 16 yaşındaki Hüseyin Ertene göğsünden vurularak öldürüldü. İlçede 15 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle, Ertene'nin cenazesi vatandaşlar tarafından sokaktan kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler