Güneydoğu’da yine kara bir gün... 6 kişi öldü, 3 şehit var

Çatışmaların yarattığı tablo ağırlaşıyor. Silopi’de bir, Cizre’de üç ve Nusaybin’de de iki kişi öldürüldü. Sur’da ise dört güvenlik görevlisi yaralandı. Bitlis ve Şırnak’ta iki asker ile GATA’da tedavi gören bir polis şehit oldu.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 06:14
Abone Ol google-news

<video:452253>

Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde önceki gün iki askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş İslam Çakar şehit olurken 1 asker de yaralandı. 2 PKK’linin de öldürüldüğü belirtildi.

Şırnak’ta PKK’liler Ömer Kavlak Meydanı’nda zırhlı araca roketatarla saldırdı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı.

Öte yandan Cizre’de geçen perşembe yaralanan Özel Harekât polisi Atilla Güneş tedavi gördüğü GATA’da kurtarılamayarak şehit düştü.

Diyarbakır'da olaylı günün fotoğrafları

Diyarbakır savaş alanına döndü... 1 Çocuk öldü

Sokağa çıkma yasağı protestolarında 1 çocuk öldü

 

Güneydoğu’da tablo giderek ağırlaşıyor

Güneydoğu’da tablo günden güne ağırlaşıyor. Dün 6 kişi öldü, 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

SİLOPİ: Ömer Sayan (75) keskin nişancılar tarafından evinin bahçesinde vurularak öldürüldü. Sayan ile birlikte ilçedeki operasyonda 2’si kadın, 3’ü çocuk olmak üzere yaşamını yitirenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

CİZRE: Kale Mahallesi’nde iki çocuk annesi Cahide Çakıl (35) dün karnına isabet eden şarapnel parçasıyla yaşamını yitirirken akşam saatlerinde Doğan İşçi (36) yaşamını yitirdi. Nur mahallesinde ise Mehmet Tekin dün akşam yaşamını yitirdi. Cudi mahallesinde Ali Kalkan (40) ayağından vurularak yaralandı. İlçede yaşamını yitirenlerin sayısı en az 10’a yükseldi. HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “Kalp krizi geçirerek ve rahatsızlanıp hastaneye götürülemediği için ölenler de var. Tam sayısını bilmiyoruz” dedi.

NUSAYBİN: 15 mahallede yasak sürerken uluslararası İpek Yolu da ulaşıma kapandı. Fırat Mahallesi Dilek Sokak’ta Medeni Orak (41) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Yeşilkent Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir kadının bebeği kanepeden düşerek fenalaştı. Ambulans gelmeyince bebek bu sırada olay yerine gelen zırhlı polis aracıyla hastaneye götürüldü. 

SUR: Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü ilçede önceki gece 1 askerin şehit düştüğü operasyonun ardından bölgede çatışmalar Fatihpaşa, Hasırlı, Dabanoğmu mahallelerinde yoğunlaştı. Operasyonlarda 3 asker ve 1 polisin yaralandığı belirtildi. 21 gündür devam eden operasyonda 4 güvenlik görevlisi şehit olurken yaralı sayısı 31’e çıktı.

BAĞLAR: Kaynartepe Mahallesi’nde Vehbi Koç İlkokulu önceki gece PKK’liler tarafından molotofkokteyli atılarak yakıldı. PKK’liler yangını söndürmeye gidenlere ateş açınca yangına müdahale edilemedi. Okulda büyük hasar oluştu. PKK’liler dün de Gürsel Caddesi üzerinde bir yolcu minibüsüne molotoflu saldırıda bulundu. Yolcular araçtan inip kaçarken minibüs alev aldı. Araç kullanılamaz hale geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler